Interview ‘oud’ PRO deelnemer Liza

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan.

Dit keer laten we Liza aan het woord. Liza volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 2.

Kan je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Liza van Gelderen, ik ben 40 jaar, geboren en getogen Rotterdamse.
Waar ik dan ook nog steeds met veel plezier woon met ons mooie samengestelde gezin.
Ik ben moeder van Sef van 8 jaar en bonusmoeder van Lilly van 9 jaar en als verrassende kers op de taart mochten we begin van dit jaar Bodi verwelkomen in ons gezin. Ik geniet van het buitenleven, of dat nou een wandeling door het bos is, of een dagje chillen op het strand. Maar lekker knus met een boek of film op de bank kruipen vind ik ook erg fijn.
 
Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Ik was en ben nog steeds, al bijna 20 jaar inmiddels, grafisch ontwerper. Dat werk heb ik bij verschillende buro’s gedaan, voor grote en kleine opdrachtgevers. Maar zit nu al 13 jaar bij het zelfde Rotterdamse buro met uitzicht op de maas en de Erasmusbrug. Niet verkeerd!
Ik heb daar mijn uren gehalveerd en ben daar nog voor 2 dagen in de week in loondienst. Afwisselende opdrachten en leuke collega’s zijn moeilijk op te geven. Op deze manier kreeg ik de kans om de spannende stap als zelfstandige te maken. Iets wat ik eigenlijk nooit ambieerde, maar wat mij zo ontzettend goed bevalt.
 
Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Toen de wereld te maken kreeg met corona en het daarbij behorende thuis werken, thuis scholing en de enorme hectiek die dat met zich mee bracht, 
stortte er bij mij een soort muur in. De jaren waarin ik te veel meegemaakt had, maar gewoon door stormde, begonnen hun tol te eisen. Ik ging twijfelen aan alles, is dit nog wel wat ik wil? Ben ik nog wel gelukkig met wat ik doe? Maar wat wil ik dan? Wat daar de duidelijke boventoon voerde was: Interieur!
Er waren verschillende opleidingen, maar mijn budget, de tijd die ik eraan ging besteden en de locatie waren in mijn geval zeker van invloed. 
Ik werkte 5 dagen en daarbij ook mijn gezin, waardoor ik het niet zag zitten om er ook nog jaren lang een voltijd opleiding naast te gaan volgen.
De PRO opleiding duurde 6 maanden, was online en vroeg van mij de tijd die ik er graag voor over had. Dit alles was perfect te combineren met het dagelijkse leven.
 
Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?
Het belangrijkste? Phoe….Ik denk dan toch de persoonlijke touch van Mignon. Ze doceert en coacht tegelijk. Ze deelt haar kennis op zo’n fijne manier en laat je in jezelf geloven.
En het feit dat ik met zoveel gelijkgestemde in de groep zat was ook erg inspirerend. Je leert met, maar ook van elkaar. Ik werd uitgedaagd, maar niet opgejaagd. 
 
Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?
O, ik vond ze allemaal erg inspirerend, we werden overal erg hartelijk en professioneel ontvangen.
Zelf heb ik het meest genoten van Design Tegels en Vestingh Paint. Waarschijnlijk omdat ik erg van kleur houd.
Design Tegels was echt een soort snoepwinkel, al die vormen en kleuren. De combinaties en de stijlen. Love it!
En bij Vestingh eigenlijk het zelfde, we kregen daar ook nog een kleine workshop, waar we zelf ook aan de slag gingen met drie toffe producten.    
 
Wat doe je op dit moment?
Zoals al eerder ter sprake kwam, ben ik nog 16 uur per week in loondienst als grafisch vormgever bij een Rotterdams reclame/communicatie buro. 
Daarnaast heb ik een jaar geleden studio Sfeerbeheer opgezet. Het is heerlijk om deze werelden te combineren. Er zijn ook zeker overeenkomsten, waardoor ik mijn jarenlange kennis over het gebruik van ruimte en het combineren van vorm en kleur tot een stijl goed kan inzetten in de interieurs die ik mag stylen. Met een fulltime gezin, vind ik het fijn om parttime een vast inkomen te behouden wanneer ik parttime mijn eigen onderneming aan het opzetten ben. Ik vind het ook waanzinnig dat ik behoor tot het styliste team van de  Love Your Interior Studio te Wateringen. Een inspirerende plek, waar ik onderdeel ben van een leuke groep dames bezig is met de zelfde passie.
 
Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?
Ergens voelt het als een ‘geslaagde keuze’ als ik volledig zelfstandig werk en daar een fulltime inkomen uit haal. Anderzijds vind ik het werk als vormgever bij een buro ook erg leuk en zal ik dit misschien wel nooit opgeven. Mijn ambitie is om te groeien, zowel zakelijk als persoonlijk. Om mensen te helpen interieur keuzes te maken en bezig te zijn met het leukste wat er is, het combineren van vormen en kleuren in een ruimte zowel in vormgeving als in styling. Maar dan niet 13 in een dozijn,…maar net ff anders!

Meer weten over Liza? Neem een kijkje op haar website: Studio Sfeerbeheer

Wat leuk is, is dat Liza onlangs ook besloten heeft om echt verder te gaan doorpakken en samen met Mignon aan de slag gaat met het 1 op 1 Next Level coachingstraject om echt de groei te gaan maken die ze graag wilt maken.