Experts
Build Your Interior Business

Voor onze opleidingen en programma’s werken we graag samen met Experts die jou als interieurprofessional nog verder kunnen helpen zodat jij het beste uit jezelf en je onderneming kunt halen! We stellen ze hieronder aan je voor.

Marian van Olst

Sketchup expert

Hi! Ik ben Marian, de leading lady van SketchUp Plaza en Authorized SketchUp Trainer. Inmiddels help ik al ruim 12 jaar interieurarchitecten, -ontwerpers en stylisten wegwijs in het 3D tekenprogramma SketchUp. Hoe dat ontstond? Daarvoor moeten we even wat jaren terug in de tijd.

In 2008 kwam ik als interieurontwerper voor het eerst in aanraking met SketchUp. Zonder enig idee wat ik écht met het programma kon doen, meldde mijn collega mij aan voor een eendaagse SketchUp cursus. Ik was meteen verkocht. De cursus was een goed startpunt, maar uit de snelle krabbels die ik maakte tijdens de cursus kon ik uiteindelijk geen wegwijs meer. 

Met behulp van een collega, het lezen van veel boeken en struinen over het internet op zoek naar informatie over SketchUp, kreeg ik uiteindelijk het programma onder de knie. 14 jaar, duizenden uren en ruim 100 gegeven live cursussen verder kan ik niet meer zonder. Ik durf wel te zeggen: it is meant to be.

En dat is waarom ik doe, wat ik doe: anderen verder helpen met SketchUp zonder dat ze daar urenlang voor moet rondstruinen en niet in dezelfde valkuilen trappen als ik deed! Ik biedt volledige online- en live cursussen aan waarin stap voor stap, in Jip en Janneke taal het programma wordt uitgelegd. Hiermee leer je het programma SketchUp, LayOut en eventueel Enscape in één keer goed of ben je in staat je skills te verbeteren. Ons cursusaanbod groeit met jouw ambities en professionaliteit mee, totdat jij een SketchUp master bent!

Ik kijk ernaar uit om jou alle ins en outs te leren van dit bijzonder mooie programma. Wél een kleine waarschuwing: het kán verslavend zijn! 
 
Met creatieve groet,
Marian
 

Annelies Valentijn

Verlichting expert

Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland.

En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.

Licht helpt ons kleuren, vormen en afmetingen te herkennen en te onderscheiden. We hebben licht ook nodig voor ons welzijn. We voelen ons gewoon veel prettiger in een ruimte met goede, gezellige verlichting. Licht geeft ook de mogelijkheid het persoonlijke in een huis naar voren te brengen.

Goede verlichting betekent veel meer dan het uitkiezen van een mooi armatuur. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat het interieur het best tot zijn recht komt én voor een huis dat in alle opzichten leefbaar wordt: een plek om te ontspannen en ontmoeten, werken en spelen.

Heb je twijfels of je wel voldoende licht hebt ingetekend? En of je de juiste afmetingen hebt aangehouden? Wil je niet langer onzeker zijn over je lichtplannen en nooit meer twijfelen over je werk?

Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn voor mij licht en architectuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische lichtopleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Ik vertel je alle ins- en outs over de techniek en design op een begrijpelijke manier.

Wil je als interieurprofessional echt het verschil maken voro je klanten? Leer dan werken met licht bij De Lichtschool . Zo kom je verder in je vak.

Rachel Ben Ahmed

Branding expert

Hi, ik ben Rachèl, oprichter van La Même, een boutique creative studio voor lifestyle merken.  Na mijn bachelor styling & design in 2017 gehaald te hebben, heb ik voor verschillende lifestyle merken gewerkt. Sinds 2021 help ik merken en ondernemers op het gebied van Graphic & Brand Design. 

Conceptueel design is de basis van alles wat we doen, we creëren content die verbindt.

Als we een samenwerking starten, beginnen we vaak bij de basis: Brand Design. Dit omvat zowel de kern, dus het verhaal van jouw merk, als de visuele uitwerking ervan. Samen duiken we diep in de essentie van je merk, zodat we een unieke identiteit kunnen creëren die perfect aansluit bij jou en jouw ideale klant. Vervolgens ontwikkelen we een passende visuele identiteit die hier perfect op aan sluit. Als deze basis staat, voeren we dit door in al jouw visuele uitingen. Denk aan het ontwerpen van visitekaartjes, stickers en verpakkingen tot aan het creëren van templates voor social media en presentaties. Daarnaast kunnen we ook Art Direction verzorgen, zoals de styling en conceptontwikkeling van fotoshoots.

Bij al deze werkzaamheden hanteren we één belangrijk uitgangspunt: consistentie is key! Je merk moet consistent zijn om een connectie te kunnen maken met je ideale klant. Hoe consistenter je bent, hoe meer vertrouwen en herkenning je opbouwt.

Zin om samen aan de slag te gaan? Stuur me vooral een mailtje naar sayhi@lameme.studio en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

La Meme Studio

Kim van de Plasse

Marketing expert

Hi, ik ben Kim! Als marketing mentor voor interieurprofessionals help ik interieurprofessionals aan een winstgevende marketingstrategie.

Veel interieurprofessionals willen graag meer naamsbekendheid en klanten, maar weten niet goed hoe. Dat is logisch, want als interieurprofessional heb je vaak geen achtergrond in marketing en ondernemen. Dat bracht mij op het idee om Kimterior te starten: marketingadvies en mentoring voor interieurprofessionals.

Welke marketing en sociale media kanalen zijn relevant voor interieurprofessionals? En hoe kun je die het beste inzetten om meer klanten aan te trekken? De antwoorden op deze vragen verschillen per interieurbedrijf, want iedere interieurprofessional is anders. We gaan dan ook samen bepalen welke kanalen passen bij jou en je doelgroep. Op basis daarvan gaan we de juiste strategie toepassen, gericht op het aantrekken van meer klanten.

Daarnaast zijn er al veel interieurontwerpers en -stylisten. Dat maakt het extra belangrijk om je te onderscheiden van de rest. Hoe je dat doet? Met een unieke positionering van jouw interieurbedrijf in de markt. Aan de hand van aantrekkelijke content en een aanbod dat past bij jouw ideale klant. Die unieke positionering gaan we samen opzetten, zodat jouw interieurbedrijf opvalt en je vanzelf de juiste klanten aantrekt.

Klinkt dit interessant? Plan hier jouw gratis call met mij. In de call gaan we aan de slag met de marketing voor jouw interieurbedrijf, voor meer naamsbekendheid en klanten. 

Kimterior

 

Live dagen partners