Interview ‘oud’ PRO deelnemer Lianne

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Lees hier het interview oud PRO deelnemer Lianne Pols. Lianne volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 11.
 

Interieurstylist Lianne Pols

 

Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Lianne en ik woon in Bleskensgraaf, een klein dorp vlakbij Dordrecht. Ik ben opgegroeid in omgeving Krimpenerwaard. Ik woon hier samen met mijn man en zijn inmiddels 3 jaar getrouwd. Het is een wat ouder huisje met een aanbouw. Na de bezichtiging besloten we binnen een week dat wij de nieuwe eigenaren zouden worden! Het voelde als een sprong in het diepe omdat ik Bleskensgraaf zelf helemaal niet kende. Maar het is heerlijk hier, we hebben een tuin met kippetjes en zijn ondertussen het huis ruimte voor ruimte aan het aanpakken. We doen zoveel mogelijk zelf en genieten er van om steeds weer zo een andere ruimte en setting te bedenken.

 

Interieurstylist Lianne Pols

 

Wat heb je gedaan voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden en wat was de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Ik ben werkzaam als maatschappelijk werkster voor Gemeente Molenlanden. Dat is afwisselend en zinvol werk. Ik sta midden in de maatschappij en help mensen met allerlei maatschappelijke vraagstukken. Ik houd er van om mensen te helpen. Maar ik verlangde op een gegeven moment ook naar een beetje ‘luchtigheid en kleur’. Ik weet nog dat ik als kind altijd met interieur bezig was maar heb altijd gedacht ‘dat is leuk voor mijn eigen huis’. Maar tijdens dit verlangen dacht ik daar aan terug en leek het mij een mooie combinatie om ook op deze manier mensen te kunnen helpen, als interieurstylist. Ik besloot dus om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar een geschikte opleiding.

De opleiding van Mignon sprak mij meteen aan omdat het ook echt ging om het opzetten van je eigen onderneming.

 

Interieurstylist Lianne Pols

 

Nou, ik had niet durven dromen dat het me dit gebracht heeft! Ik wist meteen al tijdens de opleiding, dit is wat ik wil! Ik werk nu nog een paar dagen als maatschappelijk werker en daarnaast voor mijn eigen bedrijf Pols Interieurstudio. En… het gaat ontzettend goed! Het is echt een serieus bedrijf geworden met klanten en boeiende opdrachten.

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

De opdrachten vond ik heel leuk om te doen, het gaf mij zoveel handvatten, lekker doen! En ook de Live dagen vond ik boeiend en leerzaam. Het maakte het ook heel serieus en zorgde ervoor dat ik goed nadacht over mijn eigen onderneming. Over hoe ik het wilde gaan doen. Ook de ontmoetingen met mede cursisten en stylisten heeft me erg gemotiveerd!

 

 

Interieurstylist Lianne Pols

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities en heb  je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Ik droom van een winkeltje waar ik mensen kan inspireren en advies kan geven. Zo’n eigen plek lijkt me heerlijk! Het zou fantastisch zijn als dit op een kleine boerderij kan, waar mensen ook kunnen overnachten en genieten van de rust en natuurlijk in een fijn interieur.

Daarnaast zou ik het heel mooi vinden om een bijdrage te leveren aan het welzijn van anderen door instellingen, ziekenhuizen aan te kleden en een positieve en vooral warme sfeer te creëren.

Het lijkt me geweldig om deze dromen te delen met een collega. Samen kun je kwaliteiten verdelen, elkaar aanvullen en versterken.

 

Interieurstylist Lianne Pols

 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Lianne of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website Pols Interieurstudio! Of wil jij net als Lianne ook aan de slag als interieurprofessional. Volg dan onze PRO Opleiding. De 15e editie start na de zomervakantie op 17 september!