Interview ‘oud’ NEXT deelnemer Senna

Interview ‘oud’ NEXT deelnemer Senna. Er zijn al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten die hun interieurbedrijf naar een hoger level hebben gebracht met behulp van ons Next Level programma. Zo ook Senna Atsma die we onlangs mochten interviewen. Senna volgde het Next Level programma begin 2023.

Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Senna Atsma, ben 22 jaar en op dit moment woon ik nog bij mijn ouders in Friesland maar… al mijn vrije uren besteed ik aan het huis dat mijn vriend en ik onlangs gekocht hebben – we zijn namelijk aan het klussen aan ons droomhuis!

Interview 'oud' NEXT deelnemer Senna

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Ik werk al sinds mijn 16e in een woonwinkel en ben daar helemaal op mijn plek. Mijn liefde voor de interieurwereld is mij met de paplepel ingegoten door mijn moeder. Haar huis, waar ik dus ook woon, zie je met regelmaat terug in de woonbladen!Ik denk dat ik voor altijd in een woonwinkel zal blijven werken en daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe mensen nog wat specifieker te kunnen helpen, meer tijd met ze kan doorbrengen. En dus door ze beter te leren kennen een interieur advies kan geven dat tot in de details bij hun én hun levensstijl past.
Interview 'oud' NEXT deelnemer Senna

Wat was voor jou de reden om het NEXT Level traject te volgen?

Na mijn opleiding interieur design aan het Friesland College had ik een heleboel kennis opgedaan en schreef mij meteen in bij de Kamer van Koophandel. Maar… hoe onderneem je nu precies, waar vind je klanten? Hoe maak je een goede website, waar begin ik? Op al die vragen zocht ik een antwoord. En via google ontdekte ik Mignon, haar coachingswerk en het Next Level traject. Voor mij de perfecte toevoeging en heel praktisch ook. En dat het een half duurde vond ik ook heel prettig want ik had natuurlijk al net een volledige opleiding afgerond. Ik kan zeggen dat het zijn vruchten heeft afgeworpen. Verder zie ik natuurlijk meerdere interieurbedrijven van binnen en zie nu sneller hun verbeterpunten, ik zou hen nu zelfs advies kunnen geven ha, ha!

 

Slaapkamer Sa Wenje wonen

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens het traject?

De persoonlijke begeleiding van Mignon, een interieur professional die mij stap voor stap begeleidt. Maar ook zeker de live dagen zodat je de andere stylisten ontmoet die met dezelfde vraagstukken rondlopen. Daar leer je ook veel van en vond ik erg motiverend, het met elkaar meedenken etc.

 

Interview 'oud' NEXT deelnemer Senna

 

Wat doe je op dit moment?

Ik werk dus nog steeds in een woonwinkel maar besteed nu ook een dag per week aan mijn eigen onderneming. Straks, na onze verbouwing, zal ik er meer tijd aan kunnen besteden maar voorlopig gaan al mijn vrije uurtjes in de verbouwing zitten, ook leuk! Eigenlijk is dit ook verkapt ‘werken aan mijn onderneming’ want mijn toekomstige klanten kunnen mijn proces volgen via instagram. Als mijn manier van werken en mijn stijl bij ze past komt er misschien wel een leuke klant uit voort!

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Een publicatie in een woonblad! En natuurlijk hoop ik heel veel mensen te kunnen helpen bij het maken van beslissingen wat hun interieur betreft. Samen met klanten een persoonlijk interieurplan maken, iets dat helemaal bij de klant past en niet omdat het nu toevallig een trend is. Heel persoonlijke interieurs maken dus. En het liefst gebruik ik daarin veel tweedehands. 

 

Senna Atsma babykamer ontwerp
Benieuwd naar het droomhuis van Senna en wil je de verbouwing volgen? Check haar instagram of bezoek haar website Sa Wenje voor meer informatie!