Interview ‘oud’ PRO deelnemer Charlotte

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we Charlotte van den Broek aan het woord. Charlotte volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 8.

We interviewen Charlotte via beeldbellen want op dit moment woont Charlotte in Australië. Denk je eens in, hoe tof is het om met je beide broers een unieke padelbaan op te zetten, van start to finish. En dat dit project vervolgens de aanzet is tot een eigen nieuwe onderneming… Lees het interview en maak kennis met Charlotte!

Kan je wat over jezelf vertellen?
Aangenaam! Mijn naam is Charlotte en yes, op dit moment zit ik nog in Australië. We hebben nu een jaar in Engeland en een jaar in Australië gewoond vanwege het werk van mijn man. Over enkele weken verhuizen we terug naar Nederland en gaan we ons voorlopig settelen in Haarlem samen met onze twee kids én er is een derde op komst! We kijken er dan ook erg naar uit om weer in Nederland te gaan wonen, lekker dichtbij familie en vrienden. En… zodra we weer in Nederland wonen ga ik officieel starten met DoorCinteriordesign.com.

 

Charlotte van den Broek
 
Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Eerder was ik werkzaam in de marketing voor o.a. Coca Cola en hield mij met name bezig met duurzaamheid en bewustwording. Een totaal andere tak van sport dus! Ik had al langere tijd de ambitie om zelf te gaan ondernemen en op een goede dag besloot ik samen met mijn twee oudere broers om een padelbaan te gaan openen in Amsterdam. Padel is niet mijn allergrootste passie maar om het idee vorm te geven, er echt een concept van te maken wél. Padel vindt zijn oorsprong in Mexico en we hebben dat thema samen met Balk Architects dan ook goed doorgevoerd in het ontwerp en de uitstraling. We hebben de prachtige en unieke padelbaan NEXT gecreëerd en ons werk werd beloond met een nominatie voor ‘interieur van het jaar 2022’!

Padelbaan NEXT te Amsterdam

 

Padelbaan NEXT te Amsterdam

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Genomineerd worden voor ‘Interieur van het jaar 2022’ gaf mij een boost aan erkenning en zelfvertrouwen in mijn ontwerpskills dat ik besloot om mijn hart verder te gaan volgen en dit serieus op te pakken. Als kind was ik altijd al aan het schilderen en het creëeren dus heerlijk om daar nu naar te gaan luisteren!

 

Ik ben via internet bij de opleiding van Mignon terecht gekomen. Ideaal voor mij aangezien wij net voor bepaalde tijd naar Engeland verhuisd waren. Op deze manier kon ik alle lessen online volgen en evenementen zoals de live dagen. Die ik ga volgen als ik weer in Nederland woon. Dat is een fijn voordeel van de opleiding, dat je je leven lang toegang behoudt tot de community en op de hoogte blijft van leuke live dagen die bij verschillende bedrijven georganiseerd worden. Heel fijn om een netwerk op te bouwen maar ook om te leren hoe stylisten met de diverse merken samenwerken. En van daaruit zelf een kring van bedrijven waar ik mee wil samenwerken, om me heen bouwen etc.

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?
Het feit dat de opleiding online en in je eigen tijd te volgen is. Natuurlijk zijn er de live online zoomsessies waar je in principe met de hele klas tegelijk aanwezig bent en die ik vanuit Engeland ook makkelijk kon volgen maar… toen we naar Australië verhuisden werd dat lastiger in verband met het tijdsverschil! Vanaf toen ben ik deze sessies online gaan terugkijken en ook dat werkte heel erg prettig voor mij.
Daarnaast was het fijn om Mignon zelf tijdens een van de 1 op 1’s te spreken en te sparren als extra steun, om richting te krijgen of een richting beter vorm te geven. En het feit dat de opleiding een focus heeft op het ‘ondernemen’ en handvatten geeft ook echt te starten, vind ik een grootvoordeel.

 

Padelbaan NEXT te Amsterdam

 

Wat doe je op dit moment?
Naast mijn werkzaamheden bij Padel NEXT, heb ik de laatste tijd een aantal opdrachten online begeleid welke nog in volle gang zijn. Wij komen eind van het jaar terug naar Nederland en ik kan niet wachten om hier de voortgang van te zien! Daarnaast ben ik op afstand bezig geweest met de inrichting van ons nieuwe huis in Haarlem. Na twee jaar in het buitenland gewoond te hebben, heb ik veel zin om nu echt een thuis te creëren voor ons gezin en inspirerende plek voor mijn werkzaamheden. De start van mijn eigen onderneming heb ik dus zodanig voorbereid dat ik, zodra ik voet op de Nederlandse bodem zet, aan de slag kan gaan! Ik zal daarnaast, net als nu, ook door blijven ondernemen voor Padel NEXT.
 

Babykamer ontwerp door DoorC. interior design
Babykamer ontwerp door DoorC. interior design

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?
Doordat ik een behoorlijk uitgesproken stijl heb waar ík heel blij van word, richt ik me niet op de massa maar hoop dat ik precies de juiste klanten zal bereiken, degene die mijn stijl helemaal te gek vinden natuurlijk. En dat ik samen met hen heel veel prachtige ruimtes mag vorm gaan geven. Daarnaast heb ik de wens om mooi vormgegeven eigen producten op de markt te brengen. Ik word altijd erg blij van mensen samen brengen en in stijl vieren met mooi gedekte tafels. Ik zou bijvoorbeeld een eigen lijn met tafelkleden en servetten op de markt willen brengen. Geheel in stijl van DoorC. natuurlijk! .
 

Keuken ontwerp door DoorC. interior design
Keuken ontwerp door DoorC. interior design
Badkamer ontwerp door DoorC. interior design
Badkamer ontwerp door DoorC. interior design
Heb jij een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?
Gewoon doen! Zet een eerste stap en ervaar hoe het gaat. Het is hard werken maar als het je passie is,  dan is dat het allemaal waard!
 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Charlotte of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: DoorC. interior design of haar Instagramaccount @doorc_interiordesign.