Interview ‘oud’ PRO deelnemer Stephanie

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Lees hier het interview oud PRO deelnemer Stephanie. Stephanie volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 12.

 

Stephanie Klockenbrink
Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Stephanie en ik woon samen met mijn man Colin, dochter en hond in Purmerend. We wonen in een jaren ’60 rijtjeshuis en kozen hem jaren geleden uit omdat we alles konden slopen (hoe meer, hoe beter ha, ha!). We hebben het huis dus volledig kaal getrokken en de ruimtes opnieuw ingedeeld. Een groot voordeel is dat mijn man alles zelf doet en ik de ideeen voordraag! Ik grap weleens, als het af is, ga ik op Funda kijken! Zo fijn vind ik het om met interieur bezig te zijn, ik leef interieur.

 

My Interior for Days - interieurontwerp woonkamer

 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Ik heb een opleiding gedaan om werkzaam te kunnen zijn in de bloemenbranche, mijn grootste passie. Jarenlang heb ik met bloemen gewerkt, veel in de evenementenbranche, bruidsboeketten etc. Ik houd ontzettend van de diepe kleurcontrasten, de structuren van bloemen. Maar helaas, word ik steeds een beetje meer allergisch voor bloemen en dus ga ik afscheid nemen van de bloemenbranche. Door mijn werk met bloemen kwam ik in aanraking met de mooiste interieurs en zo is mijn liefde voor het interieurvak ontwikkeld en uiteindelijk heb ik de stap gemaakt om als zelfstandig interieurontwerper aan de slag te gaan.

 

Stephanie Klockenbrink

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Ik was al een tijdje voor mezelf bezig en had behoefte aan wat ontwikkeling, te sparren etc en via instagram kwam ik de PRO opleiding van Mignon tegen en deze sprak meteen aan. Ondanks dat ik net een dochtertje van 6 maanden had, heb ik er echt uitgehaald wat ik wilde. Mijn stap richting interieur was genomen op basis van passie en ik heb nu meer verdieping gekregen, het gaf me meer vertrouwen in mezelf als interieurontwerper.

 

My Interior for Days

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

De 1 op 1’s met Mignon, zij kan echt motiveren! En ook het bezoeken van de Live dagen, de mogelijkheid om binnen bij een bedrijf te komen, een kijkje achter het scherm te nemen en natuurlijk het connecten met andere interieurprofessionals!

 

My Interior for Days

 

Wat ben je gaan doen na de PRO opleiding?

Ik ben met meer zelfvertrouwen gaan werken aan mijn eigen interieur bedrijf. Ik doe nu meer voor mijn klanten, meer totaal ontwerpen en dat is precies waar mijn ambitie ligt.

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities en heb  je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Het is mijn ambitie om dus vooral grote projecten te verzorgen, inclusief de gehele uitvoering. Dat staat op de planning zodra mijn dochter ietsje groter is en ik heb er alle vertrouwen in dat me dit gaat lukken! Ook staat het verbouwen van een jaren 70 bungalow hoog op mijn wensenlijstje. Als tip wil ik iedereen adviseren om dicht bij jezelf te blijven en DOEN!

 

My Interior for Days

 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Stephanie of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website My Interior for Days! Of wil jij net als Stephanie ook aan de slag als interieurprofessional. Volg dan onze PRO Opleiding. De 14e editie start 17 september.