Interview ‘oud’ PRO deelnemer Karina

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Lees hier het interview oud PRO deelnemer Karina. Karina volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 8.

 

Interview oud PRO deelnemer
Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Karina en samen met mijn man wonen we in Voorschoten. Onze twee jongste kids (16 en 18 jaar) wonen nog bij ons, de oudste is inmiddels de deur al uit. We wonen in een nieuwbouwhuis. Toen wij het destijds kochten moesten we heel snel, in 5 weken tijd, beslissingen maken voor wat betreft de indeling en stijl van de badkamer, het toilet en de keuken die we erin wilden plaatsen. Ik heb tot de dag van vandaag nog steeds geen spijt van de keuzes die we toen gemaakt hebben, we wonen hier heerlijk!

 

Interview oud PRO deelnemer

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Mijn broer studeerde bouwkunde en hij heeft mij geïnspireerd om ook bouwkunde te gaan studeren. Ik vond die wereld wel interessant, dat rauwe. En met iets tastbaars bezig zijn, dat je bijdraagt aan de ontwikkeling van iets dat zo duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. Toen ik na mijn studie ging werken bij een bouwbedrijf vond ik dat in het begin wel even spannend want het is inderdaad een wat rauwere wereld. Maar ik voel me hier inmiddels als een vis in het water; er wordt hard gewerkt, het is zwaar werk. Er werken veel mensen met verschillende nationaliteiten en we vieren regelmatig bouwfeesten. Ik ben trots op de projecten die we afleveren!

Bouwbedrijf

Ik werk dus nog altijd voor een bouwbedrijf, een aannemersbedrijf en ben verantwoordelijk voor de kopersbegeleiding. Ik geef mensen die een nieuwbouwhuis kopen advies over hun huis, de techniek en de indeling. Denk met ze mee en help ze om keuzes te maken. Ik verzorg eigenlijk alle communicatie naar de kopers toe, vanaf de aankoop tot aan het moment van verhuizen!

 

Interieurstylist Karina Apontoweil

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

In mijn werk stopt het advies als aannemer op een bepaald moment. Maar ik vind het juist leuk om nog dieper met de mensen mee te denken. ‘Heb je eraan gedacht waar bijvoorbeeld de kerstboom moet komen? Dan moet daar in de buurt een stopcontact geplaatst worden’. De praktische indeling. Maar ook advies geven over bijvoorbeeld kleurgebruik. Een collega van mij ging zich op een gegeven moment bezig houden met interieurstyling en toen werd ik getriggerd. Daar wilde ik me ook graag meer in ontwikkelen en ben op zoek gegaan naar een aansprekende opleiding. Dat werd de PRO opleiding van Mignon.

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

Ik vond de Live dagen, de bezoeken aan de bedrijven het allerleukst én de gezamenlijke zoomsessies. Dat je elkaar ziet en spreekt en mee kunt kijken naar de projecten die zij volbrengen. Ik vond dat het meest inspirerend.

 

Interieurstylist Karina Apontoweil

 

Wat ben je gaan doen na de PRO pleiding?

Ik ben mijn eigen bedrijf KAAP interieurontwerp gestart. Ik doe dit naast mijn drukke baan en ben er dan ook niet 100% mee bezig. Af en toe als het op mijn pad komt, via mijn website of via via pak ik een leuke opdracht aan. Zo heb ik al een praktijkruimte mogen ontwerpen die precies zo geworden is als ik in mijn hoofd had. Mijn technische kennis is hierbij een groot voordeel!
En, heel leuk – wij gaan met ons bedrijf binnenkort verhuizen naar de Van Nelle fabriek in Rotterdam. En ik.. heb het hele ontwerp mogen doen! Het gaat een heel flitsend geheel worden! Zodra wij in de Van Nelle fabriek zitten zal ik iets meer van mijn vrije tijd gaan besteden aan KAAP want het smaakt naar meer.

 

Interieurstylist Karina Apontoweil

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities en heb  je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Ik hoop, zeker na aanleiding van ons eigen kantoor in de Van Nelle fabriek, dat ik meer aanvragen zal krijgen van bedrijven. Dat heb ik nu wel geleerd, dat ik vooral het inrichten van bedrijven erg aantrekkelijk en afwisselend vind.
 
Mijn tip aan iedereen die er over na denkt om ook als interieurontwerper aan de slag te gaan is: gewoon doen. Gewoon beginnen en op je gevoel afgaan!

Interview oud PRO deelnemer

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Karina of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website KAAP interieurontwerp! Of wil jij net als Karina ook aan de slag als interieurprofessional. Volg dan onze PRO Opleiding. De 14e editie start 17 september.