Wat verdient een interieurstylist?

Een vraag die met regelmaat gesteld word. Wat verdient een interieurstylist?

Hierin kan niet een eenduidig antwoord gegeven worden want dit verschilt natuurlijk op de eerste plaats al of je in loondienst bent, of dat je als zelfstandige werkt.

Volgens loonwijzer is het aanvang salaris van interieurstylisten tussen de 1500,- en de 2137,- bruto per maand. Het minimum en maximum salaris ligt tussen de 1500,- en 3614,- bruto per maand, bij een 38 urige werkweek.

Wat verdient een interieurstylist als zelfstandige?

Bij zelfstandige interieurstylisten varieert het uurtarief behoorlijk. Er zijn stylisten die werken voor een uurtarief van 50,- en er zijn er die werken voor een uurtarief van 150,- en meer. Wanneer een stylist met een uurtarief van 50,- per week zo’n 36 uur zou werken komt dit neer op een bruto inkomen van 7200,- per maand.

Echter is dit bruto, dus reken jezelf vooral niet rijk! Gemiddeld genomen gaat er zo’n 50% naar belasting en sociale lasten, ook heb je bedrijfskosten en zijn niet altijd alle uren die je werkt declarabel! Het gemiddelde inkomen van een interieurstylist komt daardoor op zo’n 1700,- per maand netto.

Ga jij starten als interieurstylist?

Overweeg je om te starten als interieurstylist weeg dan echt goed voor jezelf de verschillende optie af.

Wil je zekerheid met een vast inkomen per maand bij een werkgever? Of wil je de vrijheid als ondernemer om je dagen en tijd zo in te delen zoals jij wilt onder jouw voorwaarden?

Voor beide valt natuurlijk wat te zeggen.

Mijn advies is dat je goed voor jezelf alles op een rijtje moet gaan zetten. Welk inkomen heb je nodig? Wat wil je graag bereiken? Hoeveel uur wil je werken?

Ga je als zelfstandige starten zorg dan dat je goed weet wat voor soort opdrachten je wilt gaan doen, welke klanten passen daarbij, hoeveel werk gaat daarin zitten en welk tarief kan je daarvoor hanteren.

Het mag duidelijk zijn dat wanneer je als starter net begint je vaak een ander tarief kunt hanteren dan iemand die al wat jaren bezig is en een flink portfolio heeft opgebouwd.

Zorg voor inzicht

Zorg dus voor inzicht en doe research en wanneer je als zelfstandige gaat starten werk dan aan het bouwen van een goed portfolio.

Wil je graag meer weten over het bepalen van je tarieven? Meld je dan aan voor de wachtlijst van de Masterclass ‘Hoe bepaal je jouw tarieven’. Zodra deze dan weer gepland staat ontvang je een reminder om je in te schrijven.