Inschrijven bij de KVK als interieurprofessional

Inschrijven bij de KVK voelt vaak als een enorme stap voor de meeste starters!

Natuurlijk is het een belangrijke stap als je een bedrijf wilt starten of als zelfstandig interieurprofessional wilt werken. Daarom helpen we je in deze blog met de stappen die je kunt volgen om je in te schrijven bij de KVK (Kamer Van Koophandel):

1. Voorbereiding:
– Zorg ervoor dat je een bedrijfsnaam hebt gekozen die nog niet geregistreerd is en die past bij jouw interieuractiviteiten.
– Zorg voor een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart).

2. Online registratie:
– Ga naar de website van de Kamer van Koophandel (www.kvk.nl) en zoek naar de optie om je online in te schrijven.
– Doorloop het registratieproces en vul de gevraagde informatie in, zoals je persoonlijke gegevens, bedrijfsnaam, adres, contactgegevens en de aard van je interieuractiviteiten.
– Vergeet niet om ook aan te geven of je een eenmanszaak wilt starten of een andere rechtsvorm wilt kiezen, zoals een bv (besloten vennootschap) of vof (vennootschap onder firma).

3. Betaling en ontvangstbewijs:
– Na het invullen van het registratieproces moet je vaak een eenmalige betaling doen voor de inschrijving. Dit bedrag kan variëren, dus controleer de actuele tarieven op de website van de KVK.
– Zodra je betaling is verwerkt, ontvang je meestal een bevestiging of ontvangstbewijs van je inschrijving. Bewaar dit document goed, omdat het vaak nodig is bij andere zakelijke activiteiten.

4. Belastingen en administratie:
– Zodra je ingeschreven bent bij de KVK, ben je ook verplicht om je aan te melden bij de Belastingdienst. Zij zullen je een BTW-nummer toewijzen en je informeren over je fiscale verplichtingen.
– Houd een goede administratie bij van je inkomsten, uitgaven, facturen en andere zakelijke documenten. Dit is belangrijk voor je belastingaangifte en het opbouwen van een gezonde financiële basis voor je bedrijf. In de blog Werken als Interieurstylist geven we ook een fijne tip voor je boekhouding!

 

Lijkt het jou als starten interieur professional fijn om collega’s te hebben, te kunnen sparren en iemand te hebben waarop je kunt terugvallen? Kijk dan eens of het LYI stylisten membership misschien ook wat voor jou is.