Interview ‘oud’ NEXT Level deelnemer Larissa

Er zijn al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten die hun interieurbedrijf naar een hoger level hebben gebracht met behulp van ons Next Level programma. Zo ook Larissa Plink die we onlangs mochten interviewen.  Larissa volgde het Next Level programma in 2023.

Larissa Plink

Kan je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Larissa, 35 jaar, woon in Den Haag met mijn vriend en we hebben 2 dochters van 1 en 3 jaar. Wat wel bijzonder is, is dat we sinds een jaar in mijn ouderlijke huis wonen. Ik ben hier zelf komen wonen toen ik 1,5 jaar was en nu kunnen mijn kinderen hier opgroeien. We hebben het huis overigens wel volledig ge-update, veel was nog volledig hetzelfde als in de 90’s!

 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Voordat ik mijn eigen bedrijf begon was ik werkzaam bij Schiphol en hield mij bezig met lange termijn innovaties. Op een gegeven moment ben ik daarnaast aan het NIA de opleiding tot interieur ontwerper gaan volgen. Mijn ontwerpersbasis had ik al liggen vanuit mijn studie industrieel ontwerpen en dit was een mooie aanvulling. Ik heb daarna mijn baan opgezegd, ben een maand met mijn gezin gaan reizen en gestart met mijn eigen ontwerpstudio Mits Interior & Concept Design. 

 

Interieurontwerper Larissa Plink

 

Wat was voor jou de reden om deel te nemen aan het Next Level programma?
Ik zou mijn bedrijf gaan starten in januari, maar ik wist ook dat ik best een steuntje in de rug zou kunnen gebruiken op het gebied van ondernemerschap. Je kunt je zo makkelijk verliezen in andere bezigheden als je een gezinsleven hebt en je daarnaast je eigen bedrijf wilt opstarten. Dit wilde ik voorkomen, heldere doelen stellen en daarbij begeleiding voor een vliegende start. Ik was dus op zoek naar een bedrijfscoach om op te starten. Toen ik het Next Level programma van Mignon ontdekte was dit tijdens een korte kennismaking meteen een match; omdat zij én coach is én interieur professional is. En voor mij een gelukje dat ze ook nog praktisch om de hoek woont. Het traject startte eind januari dus het was de perfecte timing met de opstart van Mits! 

 

Mits interior & concept design

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens het programma?
De flexibiliteit was heel fijn. Als het voor mij toch even te hectisch was konden we iets vertragen. De persoonlijke aandacht tijdens het traject dus. Maar er was ook continuïteit door de opdrachten en de Q&A sessies met de groep. Ook vind ik het heel fijn dat je nog gedurende een jaar gebruik kunt maken van de 1-op-1 coaching sessies met Mignon. Ook het contact met mede stylisten in de groep is top, ik onderhoud nog altijd contact en af en toe maken we even gebruik van elkaars visie. Dan toets ik bijvoorbeeld even of ik op de goede weg zit voor een plan of offerte. Dat is heel fijn, je zit toch in hetzelfde schuitje! De live dagen zijn ook een mooie aanvulling, dat je niet alleen een bedrijf beter leert kennen, hoe zij werken etc. maar dat je dus ook mede stylisten ontmoet.  

 

Mits interior & concept design

 

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?
Ik vond de live dag bij de Sanitairwinkel erg leerzaam en leuk omdat je dan daadwerkelijk met een case bezig bent. In mijn geval was er echt een goed klik met mijn stel en heb ik er een hele leuke klant aan overgehouden!

 

Werk je fulltime als stylist?
Ik ben fulltime aan het werk aan stylist en ben mezelf daarnaast continue aan het onderwijzen. Zo ga ik binnenkort weer een opleiding volgen om me te specialiseren in business design.

 

Interieurstylist Larissa Plink
Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?
Voorlopig vind ik de particuliere markt erg interessant en daarin wil ik nog meer groeien, maar uiteindelijk is het mijn ambitie om me te gaan focussen op de zakelijke markt; winkels, restaurants, kantoren. Deze business kant lijkt mij een enorm leuke en aanvullende uitdaging!

 

Mitsdesign.nl
Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Larissa of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Mits interior & concept design of  haar Instagramaccount @mitsdesign.nl.