Interview met PRO deelnemer Dianke

Wil jij ook aan de slag als interieurstylist? De afgelopen jaren zijn er al een heel aantal deelnemers geweest aan de PRO interieurstying opleiding. We zijn enorm trots op de weg die ze bewandeld hebben en de stappen die ze aan het zetten zijn. Daarom leek het ons leuk de komende tijd verschillende (oud) deelneemsters aan het woord te laten.

Dit keer hebben we een interview met PRO deelnemer Dianke van Doorn, Dianke volgde de PRO4 opleiding.

Wil jij aan de slag als interieurstylist?

Kan je wat over jezelf vertellen?

Hi, ik ben Dianke van Doorn. Ik ben (bijna) 31 lentes jong en ik woon samen met mijn vriend Mark in het dorpje Someren (in de buurt van Eindhoven en Helmond). Ik ben een dochter van een aannemer en ging als kind regelmatig met mijn vader mee de bouw op. Mijn moeder is regisseuse en daardoor veel met decor bezig. Ik denk dat mijn interesse voor het interieur er dus wel in zit door mijn ouders.

Je kunt mij erg blij maken met goed eten en lekkere wijnen. Als ik op stedentrip ga is dit dus niet alleen om inspiratie op te doen, maar ook om culinair nieuwe dingen te ontdekken. Mijn partner en ik houden allebei van lekker eten. Dat was ook meteen de reden om onze woning te gaan verbouwen. De keuken die er in zat was prima, maar de indeling was niet erg praktisch om er met zijn tweeën in te staan en samen te kunnen kokkerellen. En daarmee is het zaadje gepland om de PRO opleiding te gaan doen.

Wil jij aan de slag als interieurstylist?

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?  Ik werk als hypotheekadviseur bij een bank. Dit doe ik nog steeds, maar ik hoop wel dat mijn interieurbedrijf dusdanig mag gaan groeien waardoor ik zou kunnen stoppen bij de bank. Ik word nu eenmaal blijer van het ontwerpen van mooie interieurs. Voor nu is het prima met elkaar te combineren.

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Doordat wij besloten om de keuken te verbouwen kwamen er steeds meer wensen op het verlanglijstje. Uiteindelijk hebben we de hele begaande grond verbouwd. Ik heb onze keuken zelf ontworpen. Hier heb ik bijna 1,5 jaar over gedaan, maar dit vond ik super tof om te doen. Uiteindelijk heb ik de rest van het interieur ook ontworpen. Dit alles in SketchUp. Ik heb wel een basisplan in mijn hoofd zitten, maar door te tekenen ontstaan mijn ontwerpen.

Ik betrok zo’n beetje iedereen bij dit ontwerpproces. Enerzijds omdat ik trost ben op wat ik ontwerp, maar anderzijds ook om feedback te vragen. Wat kan er beter of anders? Hierdoor krijg ik vaak de vraag of ik voor hen ook wat zou kunnen uittekenen. Van het een kwam het ander eigenlijk.

Op instagram volg ik Rebecca en zij was heel erg enthousiast over de PRO opleiding. Daardoor raakte ik ook nieuwsgierig en ben ik gaan onderzoeken wat de opleiding inhoudt. Mijn enthousiasme is niet meer weg gegaan!

Wil jij aan de slag als interieurstylist?

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

Niet echt een ding, maar meer een bevestiging. De opleiding heeft mij echt bevestigd dat dit is wat ik leuk vind om te goed. Ontwerpen maken en andere mensen blij maken, daar word ik zelf ook blij van! Mijn medecursisten waren ook altijd heel enthousiast over mijn ontwerpen wat natuurlijk een super groot compliment is. De Live dagen hebben een hele grote toegevoegde waarde. De opleiding was in mijn geval namelijk volledig digitaal. Tijdens de live dagen kon ik mijn medecursisten eens in het echt ontmoeten. En op die dagen leer je ook nog eens oud-cursisten (en nieuwe cursisten) kennen.

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?
Ik vond de Live dag bij Consentino in Amsterdam echt super leuk. We werden daar met zo’n groot enthousiasme ontvangen. Wat wellicht ook meespeelt is dat dit de allereerste Live dag was 😉

Wat doe je op dit moment? 

Ik werk nog steeds in loondienst, maar ik ben ook begonnen met het opstarten van mijn eigen bedrijf. Inmiddels ben ik 1 dag minder gaan werken voor de baas. Hopelijk kan ik op termijn zeggen dat ik kan stoppen bij de bank en mijzelf volledig kan richten op mijn eigen bedrijf.

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Mijn droom is om een winstgevende ontwerpstudio te worden, waarmee ik heel veel mensen mag inspireren en blij mag maken met hun interieur.

Wil jij aan de slag als interieurstylist?

 

Meer weten over Dianke? Neem een kijkje op haar website: DIANKE VAN DOORN

Wil jij ook net als Dianke aan de slag als interieurstylist? Volg dan onze PRO interieurstyling opleiding.