Interview ‘oud’ PRO deelnemer Mijanou

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Mijanou. De afgelopen jaren zijn er al een heel aantal deelnemers geweest aan de PRO interieurstying opleiding. We zijn enorm trots op de weg die ze bewandeld hebben en de stappen die ze aan het zetten zijn. Daarom laten we graag de verschillende (oud) deelneemsters aan het woord!

Dit keer Mijanou de Kreek, Mijanou volgde de PRO2 opleiding in 2020/2021.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Mijanou

 

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Mijanou de Kreek van Mijanou Interieur. Ik ben 46 jaar en ik woon met mijn man Gerben in de Hoeksche Waard in het kleine dorpje Goudswaard (regio Rotterdam). We wonen in een oud dijkhuis uit 1927 met uitzicht de polder in. Ik was vroeger altijd al met interieur bezig. Ik kreeg steeds meer vragen van familie en bekenden voor advies voor hun interieur. Daarom besloot ik in 2020 de Pro interieurstyling opleiding te gaan volgen bij Mignon van de Bunt.

Waar ik als interieurontwerper mijn inspiratie vandaan haal. Reizen, inrichting van hotels en restaurants, eten. Maar ook de natuur, fashion, woonprogramma’s, woonwinkels, tijdschriften, musea, architectuur en andere culturen geven mij inspiratie.

Waar word ik blij van: mijn man, interieur, bloemen, warm bad, reizen, koken voor vrienden en familie, uit eten gaan en door woonmagazines bladeren. Ik blijf mezelf ontwikkelen en volg dan ook regelmatig cursussen. Ook door het bezoeken van beurzen blijf ik op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Het geeft me elke keer weer energie als ik mensen blij zie zijn met het eindresultaat.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Mijanou

 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Voor dat ik er voor koos om interieurstylist te worden heb ik totaal andere dingen gedaan. Anders maar toch ook met een raakvlak, namelijk mensen helpen en blij maken. Ik heb vroeger mijn eigen schoonheidsinstituut gehad waar ik mensen hielp met o.s. probleemhuiden. Zij waren dan weer blij als ze er daarna weer mooi uitzagen. Daarna ben ik gaan werken voor de gemeente. Ik werk naast mijn werk als interieurstylist als Wmo-consulent. Hierbij kijk ik samen met mensen wat zij ondanks hun lichamelijke of mentale problemen zelf kunnen of waarmee de gemeente ze kan ondersteunen. Mensen helpen met oplossingen voor hun problemen en ze blij maken, daar doe ik het voor.

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Ik liep al langer met het idee om een opleiding te gaan doen als interieurstylist/interieurontwerper. Door corona werkte ik volledig thuis en ik merkte dat ik nog meer met interieur bezig was dan daarvoor. Ik besloot daarom de stap te nemen en de Pro-opleiding te gaan volgen. Waarom de Pro-opleiding? Het stukje persoonlijke begeleiding dat geboden werd, het stuk ondernemerschap wat aan de orde kwam en het brede  inhoudelijke aanbod spraken mij erg aan.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Mijanou

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

De persoonlijke begeleiding. Mignon kijkt naar je als persoon. Kijkt naar wat past bij jou, waar sta je, wat is je doel en wat zijn je dromen. Niet 100 in een dozijn maar, ondanks een groepstraject, heel persoonlijk. Werken aan je eigen doelen op de manier die bij mij past.

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?

Door corona waren er tijden de opleiding geen live-dagen. Nu zijn die er wel. Door de drukte ben ik er nog niet aan toe gekomen om mee te gaan maar ik zou graag een keer naar Cosentino en Decolegno willen.

Wat doe je op dit moment?

Momenteel werk ik parttime zelfstandig als interieurstylist / ontwerper. Iets waar ik super veel energie van krijg. Daarnaast werk ik als Wmo-consulent voor de gemeente. Het is de bedoeling om dit laatste minder te gaan doen zodat ik nog meer bezig kan zijn met de toffe projecten die ik mag doen voor zowel enthousiaste particulieren als zakelijke klanten.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Mijanou

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Mijn dromen voor de toekomst zijn allereerst gezond en gelukkig blijven. Ik wil Mijanou Interieur uitbouwen tot een mooi bedrijf met mooie ontwerpen, duurzame samenwerkingen met andere bedrijven en wellicht een eigen lijn uitbrengen van meubel / accessoire. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Zowel op interieurgebied als op persoonlijk vlak.

Ik wil mensen ontzorgen, blij maken en het gevoel geven doordat ze voor Mijanou Interieur kiezen dat hun interieurdromen waar gemaakt worden.

 

Meer weten over Mijanou? Neem een kijkje op haar website: Mijanou Interieur

Ben je benieuwd wat de PRO interieurstyling opleiding inhoud? Neem dan een kijkje op de volgende pagina https://buildyourinteriorbusiness.nl/pro-interieuropleiding/