Interview ‘oud’ NEXT deelnemer Sandra

Interview ‘oud’ NEXT deelnemer Sandra. Sinds we het Next Level begeleiding/coachingstraject organiseren zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan om hun business naar een hoger level te tillen. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Sandra Kunst aan het woord.
Interview 'oud' NEXT deelnemer Sandra

Kan je wat over jezelf vertellen?


Mijn naam is Sandra, ben 48 jaar en getrouwd en samen hebben we twee kinderen van 21 en 23 jaar. Begin dit jaar heb ik ervoor gekozen om het Next Level begeleiding/coachingstraject met Mignon te gaan volgen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik namelijk voor mezelf gestart als interieurontwerper met mijn bedrijf Noian Design. Daarvoor heb ik een interieur opleiding gevolgd in Utrecht waar ik les kreeg van professionals. Het was tijdens de corona periode dat ik besloot dat het tijd was om zelfstandig ondernemer te worden.
 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?


Ik heb jarenlang in de retail gewerkt, o.a. in een ‘kousenwinkel’ te Zutphen en daarvoor bij Hunkemöller, heerlijk werk met veel aandacht voor de klant. Ik heb daar geleerd om heel goed te luisteren naar klanten.

Appartement Barendrecht door Sandra Kunst

Wat was voor jou de reden om het NEXT traject te gaan volgen?


Nadat ik mijn opleiding had voltooid kon ik aan de slag. Je begint doorgaans een beetje in familiesfeer wat logisch is natuurlijk. Tijdens die eerste opdrachten kwam ik erachter dat ik prima uit de voeten kon met bijvoorbeeld Sketchup. Zo was ik veel aan het 3D tekenen, maar ik kwam er ook achter dat ik meer wilde leren. Meer verdieping wilde en bovendíen dat ik meer vragen had! Vooral op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap. Ik heb altijd prima kousen e.d. kunnen verkopen maar om jezelf te verkopen is toch een hele andere tak van sport! Hoe stel je bijvoorbeeld een contract op etc. Ik was wat onzeker over hoe je betrouwbaar en professioneel overkomt als bedrijf zijnde. En daarbij kon ik eigenlijk ook wel een schop onder mijn kont gebruiken ha, ha!

 

Interview 'oud' NEXT deelnemer Sandra

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens het Next Level coaching traject?


De 1 op 1 sessies met Mignon! Het heeft me erg geholpen om deadlines te stellen en ben er dus achter gekomen dat ik die echt nodig heb. Ook heb ik samen met Mignon templates gemaakt, mijn eigen stempel gecreëerd met behulp van Canva. Ik voel me nu echt sterker staan nu ik weet dat mijn uitingen, mijn branding gewoon klopt en helemaal in mijn stijl is.

 

Rendering slaapkamer door Sandra Kunst

Wat doe je op dit moment?


Het is een enorme luxe maar… ik ben veel op pad! Mijn man moet namelijk veel reizen voor zijn werk en ik reis regelmatig met hem mee. Op die manier kom ik op de meest fantastische plekken en doe veel inspiratie op voor mijn eigen bedrijf Noian Design. Het reizen kan ik goed combineren met mijn werkzaamheden als zelfstandig interieurontwerper, een ideale combinatie! Naast de vele inspiratie die ik opdoe dankzij musea bezoek etc. ben ik mezelf nog elke dag aan het ontwikkelen. Via via heb ik al leuke opdrachten gekregen; zo zijn er al meerdere woonhuizen door mijn handen gegaan maar ik heb ook een kantoor ingericht. Dat vond ik een aangename afwisseling want ook daar bewegen zich veel mensen. Heerlijk om samen met de werknemers te spreken over hun wensen etc. Het is toch een plek waar je als werknemer veel tijd doorbrengt dus beter als dit dan echt een fijne werkplek is. Het werk als interieurontwerper geeft mij dan ook veel voldoening. Ik ben klaar voor meer leuke opdrachten!

 

Interview 'oud' NEXT deelnemer Sandra

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities? En heb je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Mijn ambitie is om vooral veel te blijven reizen met mijn man en daarnaast zoveel mogelijk mensen blij maken met een heerlijk ingericht huis. Ik zou het iedereen aanraden om vooral je hart te volgen, daar krijg je energie van! En ga op zoek naar mensen die je verder kunnen helpen. Zoals ik gedaan heb met Mignon. Samenwerken is een pré, deel je kennis! Dat is echt mijn motto.

 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Sandra of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Noian Design