Interview ‘oud’ PRO deelnemer Grada-Marie

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Grada-Marie. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Grada-Marie Verschage aan het woord. Grada-Marie volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 5.

Interview 'oud' PRO deelnemer Grada-Marie

Kan je wat over jezelf vertellen?


Mijn naam is Grada Marie, ik ben 37 jaar en ik woon in Amsterdam Noord, samen met mijn vriend. We hebben twee dochters én een hele lieve Siberische kat.

 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?


Ik besloot een paar jaar geleden om mijn baan als HR Manager op te zeggen. Het was tijd om mijn hoofd even uit te zetten en ik voelde de drang om creatiever bezig te zijn en met mijn handen te werken. Uit mijn omgeving hoorde ik regelmatig de opmerking ‘dat ik iets met interieur moest gaan doen’. Op een gegeven moment voelde ik dat zelf dus ook en ondernam actie! Ik ben toen begonnen met deklusseres.nl en bood cosmetisch kluswerk aan als dienst. Denk aan behangen, tegelen en soms ook schilderwerk. Eindelijk die handen uit de mouwen! Maar na een tijdje kwam ik erachter dat dit toch een behoorlijk zwaar beroep is, ik was kapot na een werkdag. Gelukkig was ik daarnaast ook gestart met de PRO opleiding van Mignon om mij als zelfstandig interieurstylist te kunnen ontwikkelen. En ik had vanaf dag één het gevoel dat ik de juiste keuze had gemaakt!

 

Interieurstylist Grada-Marie

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Ik wist meteen dat het voor mij geen optie was om een reguliere opleiding te gaan doen, dat leek mij lastig te combineren met mijn gezin. Dat de PRO opleiding online te volgen was en de zoomsessies waarin les werd gegeven ‘s avonds plaatsvonden, was voor mij een dikke plus.

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

Ik heb het geluk gehad dat ik in een ontzettend leuke groep medecursisten terecht kwam, we zijn nog steeds hecht en houden elkaar intensief op de hoogte van onze werkzaamheden en ontwikkelingen. Iedereen is op zijn eigen manier bezig en dat is ontzettend leuk om te volgen.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Grada-Marie

Wat doe je op dit moment?

Op dit moment ben ik zo’n twee dagen per week aan het werk voor mijn eigen bedrijf GRADA interior. Dat doe ik vanuit de interieurstudio die ik samen met een andere interieurontwerpster huur. We doen ook regelmatig samen toffe projecten. Ook ben ik me aan het verdiepen in fotografie om zelf projecten te kunnen fotograferen. Eigenlijk ben ik altijd met wel 80 dingen tegelijk bezig én ik kan je ook alvast verklappen dat ik straks iets heel leuks ga lanceren; ik ga namelijk een eigen (online) product op de markt brengen!
Stiekem miste ik ook wat vastigheid qua inkomen en ben ik weer voor twee dagen per week aan de slag gegaan als HR Manager bij een leuk bedrijf. Op die manier is de druk voor mij minder groot en kan ik me echt focussen op groei en niet per se op het geld dat er elke maand in moet komen. Mijn fulltime interieur tijd komt nog wel!

 

Grada Interieur

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities? En heb je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Mijn droomscenario is dat ik succesvol zal zijn in het ontwikkelen van het online product waar ik aan werk, dat ik hele mooie interieurprojecten mag verzorgen die dicht bij mezelf staan en dat ik deze vervolgens zelf goed kan fotograferen. En wie weet ga ik in de toekomst ook nog bij projecten van andere ontwerpers fotograferen. Oh, en ik plak nog altijd graag een behangetje of tegeltje hier of daar.
Dat is dan ook meteen mijn tip aan iedereen, ga iets doen dat dicht bij jezelf staat, waar je op ‘aan’ gaat. En ga op zoek naar jouw eigen handtekening. Kijk om je heen maar ook zeker niet te veel, want je moet je niet onzeker laten maken (een beetje onzekerheid hoort er natuurlijk bij en ervaar ik ook heus wel). Maar zoek echt naar datgene dat bij jou past!

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Grada-Marie

Wat vond jij van het interview ‘oud’ PRO deelnemer Grada-Marie? Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Grada-Marie of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: GRADA interior.