Interview ‘oud’ PRO deelnemer Birgit

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we Birgit Deibert aan het woord. Birgit volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 5.

Kan je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Birgit Deibert en ik ben 41 jaar. Ik woon samen met mijn man, onze zoon en mijn neef (de zoon van mijn overleden broer) in Assendelft, een Zaans dorp.
Interieurstylist Birgit Deibert
 
Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Ik heb als communicatieadviseur- en coördinator gewerkt, bij de overheid. Ik heb mijn hele leven al willen bijdragen aan een betere wereld en vind het dan ook belangrijk om zinvol en nuttig werk te doen. En, ik wil er ook blij van worden.

 

Koosiekids.nl

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Op een gegeven moment in je leven ga je nadenken, of je aan het doen bent wat je graag wilt doen. Als klein meisje was ik altijd mijn kamer aan het veranderen en nog steeds heeft alles wat met interieur te maken heeft, mijn interesse. Maar om ervoor te kiezen om van ‘mijn hobby’ mijn werk te maken… dat vond ik heel spannend. Weg zekerheid ook.

 

Toch besloot ik om mijn hart te volgen en mijzelf daarbij goed te onderwijzen. Ik heb uiteindelijk twee interieuropleidingen gevolgd. De interieuracademie die meer technisch is en de PRO opleiding die heel praktisch en volledig is.
Als je voor jezelf aan de slag wilt in het interieurvak en van nature niet echt ondernemend bent is de begeleiding van Mignon een must! Haar ervaring en zakelijk inzicht hebben mij enorm geholpen om mijn eigen weg te vinden. Ik heb duurzaamheid, verantwoordelijk ondernemen hoog in het vaandel staan en zij heeft mij met eerlijke feedback laten inzien dat ik bepaalde keuzes hierin kan maken. Tijdens de opleiding besloot ik om mij volledig te richten op het ontwerpen en stylen van kinderkamers. Het was fijn om daarover te sparren met Mignon, om onder andere mijn doelgroep scherp te krijgen.

 

Kinderkamer door Koosiekids.nl

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?
De live dagen waren erg waardevol omdat je dan ook andere (mede- en oud-)cursisten ontmoet, gelijkgestemden. En inhoudelijk leer je veel op zo’n dag, over het bedrijf dat je bezoekt maar ook over de materialen, het gebruik etc.

 

creatieve studeerhoekjes door Koosiekids.nl

 

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?
Het bezoek aan Bibelotte Bedding vond ik het meest inspirerend. Ik volg het bedrijf al een poosje op Instagram en adviseer geregeld iets dat zij produceren en verkopen dus wilde graag een keer een kijkje nemen.

 

Wat doe je op dit moment?
Mijn baan bij de gemeente heb ik inmiddels verruild voor een baan bij een sociaal wijkteam. Ik geef daar nu twee en een halve dag in de week communicatieadvies én ik run dus mijn eigen interieurbedrijf: Interieurstudio Koosiekids.

Je kunt bij mij terecht voor unieke kinderkamers en speelruimtes. Ik ontwerp, style en realiseer inspirerende speelhoekjes, creatieve studeerhoekjes en rustgevende slaapplekken. En je kunt er vanuit gaan dat de merken waarmee ik samenwerk, eerlijk en verantwoord produceren en aandacht hebben voor mens en dier. Mijn missie is om kinderen een fijn thuis te geven. Een deel van mijn winst gaat dan ook naar een goed doel dat past bij Koosie Kids.

 

Interieurstudio Koosiekids.nl

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?
Het lijkt me geweldig om ooit een mooi pand te betrekken waar ik me met meerdere, creatieve interieurondernemers kan vestigen. Dat we aanvullende diensten leveren en dus ook kunnen samenwerken. Workshops organiseren… dat lijkt me heerlijk, ooit!

 

rustgevende slaapplakken door Koosiekids.nl

 

Heb jij een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?
Met Mignon aan de slag gaan! Voor mij was het de investering zeker waard. Een ander advies is: durf te vragen. Benader mensen uit het vak en stel ze vragen!
Inspirerende speelhoekjes door Koosiekids.nl

 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Birgit of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Koosiekids.nl of  haar Instagramaccount @koosiekids.