Interview ‘oud’ NEXT Level deelnemer Ilse

Er zijn al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten die hun interieurbedrijf naar een hoger level hebben gebracht met behulp van ons Next Level programma. Zo ook Ilse Derks die we onlangs mochten interviewen.  Ilse volgde het Next Level programma in 2022/2023.

Interieur stylist Ilse Derks

 

Kan je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Ilse Derks en woon samen met mijn man en 20 jarige zoon in een heerlijk dorp. Waar ik geniet van ons huis en vooral ook van de tuin! Mijn dochter is het huis al uit en woont samen met haar vriend.

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Ik was werkzaam als bloemist en deed dat met veel plezier totdat ik enorm veel last kreeg van een allergie. Ik kon helaas mijn werk niet meer voortzetten en ben toen bij de Rabobank op kantoor gaan werken. Daar kon ik me prima voortbewegen maar ik merkte wel dat ik het meest gelukkigst werd van de creatieve aspecten van het werk.Ik besloot op een gegeven moment om me toch eens wat serieuzer te gaan verdiepen in het onderwerp styling. Ik word daar altijd enthousiast van; mensen helpen bij het stylen van hun huis en interieur en daarbij pak ik dan natuurlijk ook altijd meteen de tuin mee! Ik kan gerust zeggen dat mijn stijl zéér gemixt is en ik wilde daar wat zekerheid in opbouwen. Ik heb gekozen voor een tweejarige opleiding waar ik alles leerde over (foto)styling en etaleren en ben voor mezelf gestart!

 

Zithoek door stylist Ilse Derks

Wat was voor jou de reden om deel te nemen aan het Next Level programma?
Ik had leuke styling opdrachten, zo mocht ik o.a. op pad langs verschillende restaurants in Nederland voor een literair kookboek om daar prachtige foto’s voor te stylen en te schieten. En ook aan opdrachtgevers op het gebied van interieurstyling ontbrak het niet. Maar ik was wel op zoek naar iemand met wie ik kon sparren en die me een duw in de goede richting kon geven waardoor ik net even iets meer zelfvertrouwen kreeg en wist dat ik in mijzelf mocht geloven.
Ik dacht het is nu doorpakken of nu stoppen. En heb toen contact opgenomen met Mignon voor coaching middels het Next Level programma. Ik volgde haar al via social media en tot op de dag vandaag ben ik heel blij dat ik dat gedaan heb!

 

Studio Derks

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens het coachen?
Ik vind het vooral waardevol dat ik geholpen ben om meer structuur aan te brengen in mijn bedrijf en werkzaamheden. Ik was veel te chaotisch bezig en dankzij deze structuur heb ik ook meer zekerheid in mijn werk gevonden.
Ik vind het mezelf presenteren nog wel steeds een ding en heb daarom onlangs ook besloten om me aan te sluiten als Love Your Interior Stylist. Op deze manier blijf ik mijn eigen bedrijf runnen maar ben toch onderdeel van een team. Het samen sparren, bij elkaar in de keuken kijken vind ik heel erg waardevol.
Stilleven door Ilse Derks

 

Wat zijn je toekomstdromen en/of ambities?
Zoveel mogelijk kunnen doen waar ik enthousiast van raak! Mij bezighouden met interieurontwerpen, fotografie, interieurstyling en tuinontwerp. En dan samen met klanten zoeken naar een (maatwerk)oplossing, blije klanten maken! Dat is mijn ambitie.
 
Heb jij een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wilt gaan als interieurstylist?
Volg je hart. Niet geschoten is altijd mis. Je bent nooit te oud om te leren. Etc. Kortom: gewoon doen! Het is nooit voor niets…

 

Interieurstylist Ilse van Studio Derks

Nader kennis maken met Ilse? Bezoek haar website StudioDerks.nl als je meer te weten wilt komen over Ilse en haar interieurontwerp, tuinontwerp en/of fotostyling.