Interview ‘oud’ PRO deelnemer Danielle

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Danielle. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Danielle Wehkamp aan het woord. Danielle volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 8.
Interview 'oud' PRO deelnemer Danielle

 

Kan je wat over jezelf vertellen?


Mijn naam is Daniëlle Wehkamp en ik woon samen met mijn vriend en 2 zoons (20 en 5) in onze compleet gerestylde woning in Weert.

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?


Ik heb 26 jaar in de tandheelkunde gewerkt als assistente en doe dat nu nog 2 dagen in de week.

Ik heb altijd al een passie gehad voor mooie interieurs, ik verslond de woonbladen! En heb altijd de ambitie gehad om ooit eens iets voor mezelf te beginnen. Na het restylen van onze huidige woning vond ik het tijd om de stap te zetten en een opleiding te gaan volgen om mijn droom te verwezenlijken. Deze opleiding was volledig online en eerlijk gezegd, ik kwam er niet doorheen. Daardoor kwam het een tijdje stil te liggen. Totdat ik via instagram de PRO opleiding van Mignon tegenkwam…

Interieurstylist Danielle Wehkamp

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?


Alles sprak mij aan; dat de lessen online te volgen zijn, maar dat er daarnaast ook echt persoonlijk contact en begeleiding is. Dat vakinhoudelijk veel aan bod komt en er bovendien ook aandacht wordt besteed aan het daadwerkelijk opzetten van je eigen bedrijf. Ik heb me direct ingeschreven!

Mijn doel was vanaf het begin helder; heel veel kennis opdoen en mijn eigen bedrijf opstarten. Dat is gelukt! Ik stond voor het einde van de opleiding al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Danielle Wehkamp interieur styling was geboren!

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?


Het persoonlijke contact met Mignon, de 1 op 1’s, die zijn heel waardevol voor mij geweest. En het contact met de groep niet te vergeten – we hebben nog steeds een mastermind clubje via de app en houden elkaar op deze manier op de hoogte en helpen elkaar. 

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Danielle

 

Wat doe je op dit moment?


Op dit moment run ik mijn eigen interieur bedrijf Danielle Wehkamp Interieur Styling  en daarnaast ben ik nog twee dagen per week in een tandartspraktijk. Na de opleiding ben ik ongeveer een half jaar bezig geweest met het goed opstarten. Ik wilde graag alles zelf doen (perfectionistisch als ik ben). Zo heb ik grotendeels zelf mijn website gemaakt inclusief de fotografie, teksten, SEO etc., en veel aandacht besteed aan mijn personal branding en huisstijl. Daarnaast heb ik veel kennis vergaard middels het volgen van masterclasses over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan Sketchup, kleurenleer, verlichtingsplannen, personal branding, marketing etc. En last but not least veel tijd besteed aan het uitbreiden van mijn netwerk. Op een gegeven moment stond alles naar tevredenheid en toen.. kwam mijn eerste, echte opdracht binnen! Dat was een super leuk interieur advies aan huis. En meteen daarna kwam een droomopdracht: ik mocht een restaurant in Weert een complete restyling geven!

 

De eerste opdracht van Danielle Wehkamp

 

.

Interview 'oud' PRO deelnemer Danielle

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?


Dankzij deze opdracht heb ik ontdekt dat ik me graag meer zou willen gaan richten op hospitality design. Ik vind de communicatie prettig van bedrijf naar bedrijf en de ontwerpen mogen wat uitbundiger omdat je meer creatieve vrijheid hebt. Helemaal mijn ideaal! Dat is dan ook mijn ambitie voor de toekomst. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben dat ik onlangs weer een aanvraag heb ontvangen van een ander restaurant én van twee bedrijfskantines!

Wat ik ook erg leuk en belangrijk vind is het samenwerken met andere interieurprofessionals en leveranciers. Zij hebben een heleboel kennis in huis over hun product en dat is ontzettend leerzaam. Ik heb al een aantal fijne contacten en samenwerkingen aan mijn netwerk toe kunnen voegen en hoop dat in 2024 nog uit te kunnen breiden.

Studio Acht van Danielle Wehkamp

En heb je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

FOLLOW YOUR DREAMS! Ga goed beslagen ten ijs, zorg dat je voldoende kennis in huis hebt en ga ervoor! Want als het je passie is…

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Danielle of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Danielle Wehkamp Interieur Styling.