Interview ‘oud’ PRO deelnemer Elske

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Elske. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we Elske Boschma aan het woord. Elske volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 6.

Interview 'oud' PRO deelnemer Elske

Kan je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Elske Boschma, een Friezin in Groningen. Ik woon hier vlakbij de binnenstad samen met mijn drie kinderen, inmiddels al pubers!

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Na het afronden van mijn HBO-studie Communicatiewetenschappen heb ik bewust voor het moederschap gekozen. Tijdens mijn eerste zwangerschap verloor ik mijn dochter. Ik heb er toen met nóg meer overtuiging voor gekozen om moeder te zijn na de komst van mijn andere kinderen. Tijdens het runnen van ons gezin heb ik nog twee online ondernemingen gerund in zelfgemaakte baby- en kinderkamer accessoires en later in baby- en kinderkleding.

Eettafel Wenje Wonen

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Na mijn scheiding ben ik gaan zoeken. Ineens ga je nadenken over vragen als ‘wie ben ik’ (buiten de moederrol om), ‘wat wil ik’ etc. Ik ben toen echt gaan luisteren naar mijn hart. Al van jongs af heb ik een passie voor wonen en interieur; mijn zolderkamer zag er geen week hetzelfde uit! Die verander-drang is altijd gebleven en zag je terug in ons huis. En iedereen die bij ons over de vloer kwam zei dat ik ‘iets met interieur’ moest gaan doen. Want ons huis was zo sfeervol en mooi afgewerkt, het interieur zo uniek en persoonlijk. Een talent dat ik moest gaan benutten! Vorig jaar heb ik er voor gekozen om daar eindelijk iets mee te gaan doen. Het is erg veilig om thuis jouw eigen meubels te verschuiven maar om dat voor een ander te gaan doen… Aan dat vertrouwen ontbrak het mij nog. Ik ben online gaan zoeken naar een voor mij geschikte opleiding en na een gesprek met Mignon was ik ervan overtuigd dat deze opleiding het beste bij mij paste. Omdat je niet alleen vakkennis opdoet maar ook gestimuleerd wordt in het ondernemerschap. Het daadwerkelijk starten van jouw eigen onderneming als interieurstylist.

Interview 'oud' PRO deelnemer Elske

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

De persoonlijke begeleiding. De mogelijkheid om een 1 op 1 met Mignon in te boeken, zelfs nog na de opleiding. Dat is een grote plus. Naast de persoonlijke begeleiding vond ik ook de live dagen een plus. Je ontmoet medecursisten en het is fijn om die herkenning te ontdekken, dat iedereen wat onzeker is over zijn eigen kunnen. Langzamerhand zag je iedereen tot bloei komen! Ik heb nu nog steeds intensief contact met een klein ‘sub’groepje van de opleiding, regelmatig bellen we elkaar of komen samen. Dat is enorm motiverend en inspirerend! Verder is het heel leerzaam om bij een bedrijf kennis te maken en te leren hoe zij met stylisten samenwerken. De drempel is dan net iets lager dan als je alleen een eerste keer naar een bedrijf moet gaan om kennis te maken en contact te leggen.

Interview 'oud' PRO deelnemer Elske

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?

De live dagen die me het meest zijn bijgebleven en me het meest hebben geïnspireerd waren de dagen bij Vestingh Paint en HKliving. Dat we in Nederland zulke mooie merken hebben, opgestart door mensen met een heel duidelijke visie en een doel die met volle overtuiging hun onderneming hebben gestart, vind ik enorm inspirerend. In een tijd waar duurzaamheid en milieubewustzijn zo belangrijk zijn, is Vestingh een fantastisch merk om toe te passen in mijn interieurontwerpen. En van HKliving wil ik gewoon de hele collectie hebben, hun producten vind je in mijn interieur terug maar passen ook in uiteenlopende interieurs die ik wil ontwerpen.
 

Wat doe je op dit moment?

Direct na de opleiding had ik even wat tijd nodig om op te starten want als ik iets doe, wil ik het graag goed doen – perfectionistisch als ik ben. Op dit moment heb ik net een heerlijke vakantie met de kinderen gehad die nu weer naar school zijn en start er een nieuwe fase in mijn leven. Ik ga er 100% voor om het ondernemerschap en mijn bedrijf Wenje Wonen te laten slagen!

Interieurstylist Elske Boschma, Wenje Wonen

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Op dit moment woon ik in een huurhuis en ziet het er allemaal prima uit maar ooit… ik droom toch van een eigen huis. Dat ik iets meer kan doen dan alleen een leuke kleur op de wand. Het hoeft nu ook weer niet zo groot te zijn als dat ik eerder met mijn ex-man heb gedaan (eigenhandig een pand van drie verdiepingen volledig gestript en verbouwd!) maar ik ben niet vies van mijn handen uit de mouwen steken. Je maakt het huis na een (kleine) verbouwing altijd toch net even iets meer eigen. Een andere ambitie is natuurlijk om met mijn bedrijf zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Dat ik ergens nodig ben, mensen kan helpen door met een frisse blik mee te kijken en te adviseren. Mensen verrassen!

Heb jij een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Gewoon doen. Ik vroeg me bijvoorbeeld af wat ík als stylist nog zou kunnen toevoegen, er zijn immers al zóveel stylisten. Maar Mignon heeft me daarin enorm gesterkt. Dat elk mens uniek is. Je je hart moet volgen en er mensen op jouw pad komen die jij aanspreekt met jouw stijl en jouw persoonlijkheid. Dus wees overtuigd van jezelf, je eigen kracht en volg je hart. Doen.

Interieurstylist Elske Boschma, Groningen

Wil je meer weten over Elske en haar werkwijze? Haar volgen of in contact komen met haar? Bezoek Wenjewonen.nl voor meer informatie!