Interview ‘oud’ PRO deelnemer Kimberly Jane

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Kimberly Jane. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we Kimberly Jane aan het woord. Kimberly Jane volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 9.

Interview 'oud' PRO deelnemer Kimberly Jane

Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Kimberly Jane, ik ben 30 jaar en woon in Assen. Anderhalf jaar geleden hebben we hier ons huis gekocht dat toen grondig verbouwd moest worden. Inmiddels woon en werk ik vanuit dit mooie verbouwde huis met veel plezier. En genieten we van onze kleine die inmiddels ook 1,5 jaar oud is. Dat ging allemaal tegelijk: trouwen, een huis verbouwen en een kindje op de wereld zetten!
 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Ik werk inmiddels 15 jaar in een snackbar in Assen. Ik noem het mijn uit de hand gelopen bijbaan. Ik werk hier momenteel alleen nog de zaterdagen puur omdat ik altijd zeg dat je nooit het gevoel moet hebben dat je echt aan het werk bent. Dit voelt inmiddels niet meer als werk maar meer alsof je, je familie even aan het helpen bent. Daarnaast heb ik mijn personal trainings papieren en was ik een lange tijd werkzaam in de sportschool. Ook heb ik wedstrijden gedraaid binnen de bikini fitness klasse. Motivatie en discipline zijn twee woorden die mij op het lijf geschreven zijn.

Ik heb altijd een passie voor mooie vormen en interieur gehad. Deze passie vind je terug in mijn werk als line-art artist. Ik maak nog altijd tekeningen in opdracht maar inmiddels besteed ik bijna al mijn tijd aan het ontwerpen van interieurs. Ook zal er binnenkort een nieuw duurzaam product verschijnen op de website en schrijf ik tegenwoordig blogs.

Interview 'oud' PRO deelnemer Kimberly Jane

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Tijdens de verbouwing van ons huis werd ik weer zo met mijn neus op de feiten gedrukt: dat ik enorm hou van inrichten. De meubels verschuiven, net weer even anders. Mijn liefde voor interieur is stiekem altijd al aanwezig geweest. Als kind kon ik mijn kamer nooit voor een lange tijd hetzelfde houden. Tijdens de lockdown ben ik mijn line-art bedrijf begonnen. Mijn kunstwerken zag ik wederom weer terug in het interieur. Interieur werd een soort rode draad wat telkens weer op mijn pad kwam.

Soms voel je dat iets echt een goede keuze is. Ik kwam op instagram de PRO opleiding tegen en dacht: “Why not?”. Het is tijd om eens voor jezelf te kiezen, voor wat jij écht leuk vind. Ik heb de knoop vervolgens doorgehakt om een kennis op te doen en koos voor de PRO opleiding van Build Your Interior Business. In mijn ogen kon ik hier de handvatten krijgen die ik nodig zou moeten hebben om te kiezen of ik er echt zelf mee verder zou willen. Al tijdens de opleiding heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik nu serieus aan de slag als interieurstyliste.

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

De live dagen waren voor mij een geweldige aanvulling. Hier kom je in contact met mede cursisten, kan je netwerken en leer je alle ins en outs over de prachtige bedrijven waar je eventuele samenwerkingen mee zou kunnen doen. Je leert ontzettend veel van anderen en bent nooit uitgeleerd in mijn ogen.
 

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?

Laten we voorop stellen dat er ontzettend veel leuke en inspirerende live dagen zijn. Geen live dag is gelijk en dat maakt tegelijkertijd het beantwoorden van deze vraag lastig. Persoonlijk vond ik de Nilson Beds live dag erg leerzaam en inspirerend. Waarom? Omdat mijn liefde voor slapen erg groot is met een kind van 1,5 jaar (hi, hi nee hoor). Eigenlijk omdat er zo weinig mensen echt op de hoogte zijn van hoe belangrijk een goed bed is, wat het interieur van de slaapkamer met je rust kan doen en hoeveel tijd we eigenlijk doorbrengen in de slaapkamer. Op de live dag was er ruimte om vragen te stellen, materialen te voelen en een goede kijk binnen het bedrijf te krijgen. Leerzaam en echt inspirerend!
 
Interview 'oud' PRO deelnemer Kimberly Jane
Wat doe je op dit moment?
Ik voorzie mijn lieftallige klanten van passende interieurs. Mijn slogan is dan ook: ‘Voor iedere woonwens een passend plan’. Hier zorg ik met alle liefde voor. Mijn klanten komen niet alleen uit mijn woonplaats. Sterker nog, eigenlijk komt het grote gros uit andere delen van ons land. Dit komt met name door mijn instagram account waar ik actief op ben.

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Zoveel mogelijk mensen helpen aan een interieur waarin ze zich thuis en blij voelen. Waar ik mij thuis voel kan voor een ander totaal niet als thuis voelen. Dat is ook meteen mijn tip aan medecursisten en stylisten: laat jouw eigen stijl los. En luister naar jouw klanten, naar hún wensen. Mijn mening is dat je het gevoel bovenaan moet zetten en ‘geld verdienen’ komt daarna pas. Oh ja, en zorg voor een goede boekhouder, ha, ha!

Mijn dromen voor de toekomst… dat is een droom die ik al van kinds af aan heb: een huis in het buitenland. Een huis omringt door palmbomen, de zon en de zee. Daar zou ik mij het liefst thuis voelen. En van dit alles zijn het alleen de winterharde palmbomen die we nu in de tuin hebben staan. Toch zou ik mijn huisje niet snel willen verlaten. Mijn droom is niet om in het buitenland te wonen maar om een prachthuisje te mogen verbouwen, inrichten en verhuren voor de mensen die ik lief heb en voor mensen die het iets minder breed hebben. Een hele fijne plek onder de zon creëren die ik kan delen en doorgeven.

Meer weten over Kimberly? Bezoek haar website Interieurconnect.nl