Interview ‘oud’ PRO deelnemer Floor

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Floor. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we Floor van den Elzen aan het woord. Floor volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 5.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Floor

Kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Floor van den Elzen en ik woon in Maastricht samen met mijn man en baby Lendl in ons verbouwde droomhuis: een prachtig, typisch jaren 30 huis!
 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Ik ben altijd werkzaam geweest binnen het marketingteam van een hotelgroep. Dankzij mijn marketingwerkzaamheden ben ik ook goed op de hoogte van wat social media kan doen.

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

Ik heb inmiddels al vier flinke verbouwingen achter de rug en daar ook altijd verslag van gedaan via social media. Mijn volgers en mensen uit mijn directe omgeving vroegen steeds vaker om mijn interieuradvies. Op een gegeven moment, tijdens Corona, heb ik besloten om er businesswise iets mee te gaan doen en heb contact opgenomen met diverse opleidingen en bedrijven op interieurgebied. Ik wilde mezelf eerst beter ontwikkelen, meer kennis opdoen over verlichting bijvoorbeeld. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de PRO opleiding vanwege het feit dat Mignon al zo lang in het vak zit. Van haar leer je over de valkuilen van het vak, je profiteert zeg maar van haar ervaring. Dat is een dikke meerwaarde!

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Floor
 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

Het netwerk dat je opdoet! Ik heb heel veel geluk gehad met mijn opleidingsgroep: allemaal gelijkgestemden bij elkaar en het leukste is dat wij nog steeds bij elkaar komen. We stimuleren en sparren met elkaar. Heel waardevol. De live dagen zijn dan ook een belangrijk onderdeel tijdens de opleiding want hier ontmoet je je medecursisten (en ook oud cursisten!) fysiek. Je komt op plekken waar je normaal niet komt en je vergroot je netwerk op deze manier enorm.

 

 

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?

De live dag bij Orac Decor. Het is zo’n mooi familiebedrijf, ontzettend leerzaam en inspirerend maar wat wellicht ook mijn keuze beïnvloedt is het feit dat Orac Decor in België gevestigd is en we er met de hele groep een echt uitje van gemaakt hebben.
 

Wat doe je op dit moment?

Ik ben nog steeds met veel plezier aan het werk binnen het marketingteam en bovendien net mama geworden! Maar mijn eigen bedrijf Studio Pax neemt steeds serieuzere vormen aan… ik ben er klaar voor nu, na de zwangerschap, om er voor 100% tegenaan te gaan!

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Floor

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Iedereen denkt dat ik ga zeggen: nóg een keer verhuizen en een verbouwing ha, ha! Maar voorlopig zitten wij hier in ons droomhuis. Het is wel zo dat mijn man werkzaam is in het vastgoed en stiekem houden we de markt altijd in de gaten. Uiteindelijk zouden we graag samen mooie, oude panden opkopen en opknappen. Ik vind dat nu nog wat te spannend maar ooit is dat wel het doel.

Heb jij een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Gewoon doen. Dat heb ik zeker ook van Mignon geleerd: ‘Er bestaat geen concurrentie, niemand is en doet zoals jij’.