Interview ‘oud’ PRO deelnemer Sanne

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Sanne Laan aan het woord. Sanne volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 8.
 

Sanne Laan

 

Kan je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Sanne en ik woon in het prachtige Enkhuizen, samen met Tim. Op dit moment huren we maar we zijn op zoek naar een eigen huis. Zo’n mooi oud herenhuis waar ik me dan vervolgens helemaal kan uitleven als interieurontwerper. Dat is een droom die we nastreven!

 

Moodboard Sanne Laan

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Ik wist al vroeg welke richting ik op wilde, het moest iets met styling zijn! Na de middelbare school heb ik dan ook een opleiding voor in- en outdoor styling gevolgd. Ik liep hiervoor stage bij een tuincentrum en ben vervolgens tuinzaden en plantenteelt gaan studeren. Hierna kwam ik te werken bij een groente- en zadenbedrijf op het laboratorium.

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Tijdens Corona kwam ik net als heel de wereld thuis te zitten. En had tijd in overvloed om me eens te bezinnen over de vraag ‘wat vind ik nou echt leuk?’. Ik wilde meer creativiteit in mijn leven en had natuurlijk al een grote belangstelling voor interieur. Ik werd al regelmatig ingeschakeld door vriendinnen om hen eens te helpen hun kamer te veranderen. Na een zoektocht op het internet kwam ik de PRO opleiding van Mignon tegen en deze sprak mij meteen aan. Wat inhoud betreft natuurlijk maar ook omdat de lessen ‘s avonds waren – en dus goed te combineren met mijn werk!

 

SANNE INTERIEUR STUDIO

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?
Ik vond het contact met de groep echt een pluspunt en wat ik ook erg fijn vond was het echt aan de hand genomen worden: je loopt het hele traject door van begin tot eind, van kennismaking met de klant tot de oplevering!

 

SANNE INTERIEUR STUDIO

 

Wat doe je op dit moment?
Op dit moment werk ik nog bijna fulltime en ben daar heel content mee, het geeft me vastigheid. Maar daarbij heb ik sinds kort één dag in de week gereserveerd om aan de slag te gaan met interieurontwerp, super spannend en leuk! Ik heb natuurlijk al een aantal opdrachten voor familie en vrienden gedaan maar nu gaat het echte werk beginnen. Ik ben er klaar voor om een totaal ontwerp te maken, knopen door te hakken en advies te geven!

 

 

SANNE INTERIEUR STUDIO

.

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities en heb  je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Mijn droom is een goedgevulde agenda met leuke ontwerp opdrachten en tevreden klanten! Dat ik dus creatief bezig kan zijn en.. dat eigen herenhuis natuurlijk!

 
Mijn tip is: gewoon doen. Durven en doen!
 

Sanne Laan

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Sanne of meer weten over haar bedrijf? Je kunt haar volgen via instagram via @sanneinterieurstudio.