Interview ‘oud’ NEXT deelnemer Myrthe

Sinds we het NEXT LEVEL coachingstraject aanbieden zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten mee aan de slag gegaan. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Myrthe Pots aan het woord. Myrthe volgde het NEXT LEVEL coachingstraject editie 2.

Interieurstylist Myrthe Pots

Kan je wat over jezelf vertellen?
Hi, ik ben Myrthe Pots. Samen met mijn man, zoon en twee dochters wonen we/wij in het prachtige Twente, in Albergen. Ons huis is een showroom, een inspiratiebron voor iedereen die langs komt!

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurontwerper te worden?
Ik heb een interieur opleiding afgrond en vervolgens gewerkt in een (fysieke) woonwinkel. In 2015 heb ik de stap gezet om een eigen woonwinkel(tje) te openen! Ik heb altijd al een grote liefde en interesse gehad voor alles wat met kleur, stijl, creativiteit, interieur en ontwerpen te maken heeft. Mijn winkel was mijn visitekaartje voor mijn werkzaamheden als interieur stylist.
Daarnaast was ik ook nog werkzaam bij de plaatselijke vrijwillige brandweer. Wat al snel mijn fulltime job werd. Na ruim 7 jaar werkzaam te zijn geweest als beroeps brandweervrouw heb ik mijn grote passie voor interieur nooit los kunnen laten en in maart 2023 de stap gewaagd om daadwerkelijk mijn ontslag in te dienen en weer volledig voor mijzelf verder te gaan als interieurontwerper & stylist. Superspannend vond ik dat natuurlijk maar inmiddels met drie (nog kleine) kinderen en een man die een eigen bedrijf heeft niet heel ideaal. En wat voelt dat heerlijk om van je liefde voor interieur weer je fulltime werk te maken.

 

  Interieurstylist Myrthe Pots

 

Wat was voor jou de reden om het NEXT LEVEL traject met Mignon te gaan doen?
Ik ben toch zo’n ruime 10 jaar uit het interieurvak geweest. Wel deed ik hier en daar nog eens een leuke interieur opdracht of styling klus maar was wel zoekende naar een ‘opfriscursus’. Het is tenslotte toch 10 jaar geleden en in die tijd is er heel veel veranderd op het interieurgebied en of ondernemen. Het NEXT LEVEL traject sprak mij aan omdat het in een relatief klein groepje plaatsvond en ik het online kon volgen met af en toe een live moment. Een mooie combinatie en het heeft mij heel veel opgeleverd, vooral op ondernemersvlak.

 

Interieurstylist Myrthe Pots

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens het traject?
Wat ik het fijnste vond om mee te krijgen was de les dat je vooral dicht bij jezelf moet blijven. Dat er voor jou een ideale klant bestaat en dat je je daar op moet focussen. Zo was ik bijvoorbeeld erg van het met de hand plattegronden tekenen in plaats van op de computer. Ik heb o.a. geleerd dat dit geen minpunt hoeft te zijn maar juist een vorm van jezelf onderscheiden. Ik moet wel toegeven dat ik misschien in de toekomst moet nadenken over renderen en 3D tekenen. Mee gaan met de tijd ha, ha!

Ik had na, en eigenlijk tijdens, het traject al (vrij snel) opdrachten. Ik was van plan en dacht ook dat ik eerst alles op orde moest hebben; mijn social media, mijn website etc. Maar Mignon motiveerde mij om meteen te beginnen. Ze heeft mij ook erg gestimuleerd en geholpen in het uitdenken en samenstellen van mijn werkwijze, hoe ik mijn werk aanbied etc. En niet het ‘oude’ weer zou oppakken zoals ik het altijd deed.

 

Myrthe Pots

 

Wat doe je op dit moment?
Op dit moment staat mijn bedrijf Homeinstijl.nl als een huis en ontvang ik goeie reviews. Daarnaast werk ik ook veel samen met iemand in het maken van zitmeubelen op maat. Wil je een bank van een speciale afmeting zodat hij beter in je interieur past? Dan kan dat! Banken, hockers en fauteuils alles kan op maat gemaakt worden. Vandaar dat mijn huis ook tevens mijn showroom is! Dit is een hele mooie samenwerking, we geven elkaar ook graag advies bij (onze) eigen projecten die we doen.

 

Interieurstylist Myrthe Pots

.

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities en welke tip zou je iemand geven die ook aan de slag wil als interieur ontwerper?
Mijn ambitie en droom is dat ik door mag blijven gaan met Home in Stijl zoals het nu gaat. Voor de toekomst staat misschien toch nog het 3D tekenen op de planning.

 

Mijn tip aan iedereen is: Doe waar je blij van wordt en blijf bij jezelf want dan kom je het verst!

 

Interieurstylist Myrthe Pots

 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Myrthe of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Homeinstijl.nl.