Moet je verzekerd zijn als interieurstylist?

Moet je verzekerd zijn als interieurstylist? Als interieurstylist werk je nauw samen met klanten en creëer je prachtige ruimtes. Hoewel het een creatief beroep is, brengt het ook bepaalde risico’s met zich mee. Een veelgestelde vraag onder interieurprofessionals is of ze verzekerd moeten zijn. In deze blogpost zullen we de belangrijkste redenen bespreken waarom het verstandig is om jezelf als interieurstylist te verzekeren.

1. Aansprakelijkheidsverzekering:
Een belangrijke verzekeringen voor interieurstylisten is de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor schade of letsel aan derden als gevolg van jouw werk. Denk aan situaties wanneer er schade ontstaat aan eigendommen van de klant tijdens de stylingwerkzaamheden. Het beschermt je tegen claims als gevolg van fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen of ontwerpfouten. Deze verzekering kan essentieel zijn als er geschillen ontstaan met klanten over de geleverde diensten. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen mogelijke claims en juridische kosten.

2. Inboedelverzekering:
Als interieurstylist werk je vaak met waardevolle meubels, accessoires en andere eigendommen. Het is belangrijk om deze items te beschermen tegen schade, diefstal of verlies. Een inboedelverzekering kan je helpen om je bedrijfsmiddelen te verzekeren, zowel op je eigen locatie als tijdens projecten op externe locaties.

3. Bedrijfsautoverzekering:
Als je een bedrijfsauto gebruikt voor je interieurwerkzaamheden, is het cruciaal om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking bij ongevallen, schade aan de auto en diefstal. Het beschermt niet alleen je bedrijfsvoertuig, maar ook de inventaris en materialen die je vervoert.

4. Arbeidsongeschiktheidsverzekering:
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering die je afsluit om inkomsten te hebben tijdens ziekte, als je invalide wordt of een ongeval krijgt. De verwachting is dat deze verzekering omstreeks 2027 verplicht gaat worden voor zelfstandigen.

 

Hoewel verzekeringen extra kosten met zich meebrengen, bieden ze waardevolle bescherming en gemoedsrust voor jou als interieurprofessional. Het hebben van de juiste verzekeringen stelt je in staat om met vertrouwen te werken, wetende dat je gedekt bent in geval van onvoorziene gebeurtenissen. Raadpleeg een verzekeringsadviseur om de specifieke behoeften van jouw interieurbedrijf te bespreken en de juiste verzekeringen af te sluiten.

Wil je tips waar je aan moet denken als je gaat starten als interieurstylist? Lees dan de blog; Werken als zelfstandig interieurstylist.