Interview ‘oud’ PRO deelnemer Anouk

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Anouk. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we Anouk van Lent (23 jaar) aan het woord. Anouk woont in het dorpje Dreumel in het Land van Maas en Waal en volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 8.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Anouk

 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Ik heb een horeca management diploma en heb mijn hele jonge leven voornamelijk in de horeca gewerkt. Met veel plezier maar uiteindelijk zijn de onregelmatige uren toch de reden geweest dat ik om mij heen ben gaan kijken om iets anders te gaan doen. Op dat moment kwam mijn andere passie weer om de hoek kijken: de interieurwereld!Ik had geen zin om weer een volledige opleiding van vier jaar te gaan volgen en ben op onderzoek uitgegaan op internet. Via instagram vond ik de PRO opleiding van Buildyourinteriorbusiness.nl die direct tot mijn verbeelding sprak!

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

De reden dat ik voor de PRO opleiding koos was dat deze te volgen is over een niet al te lange periode. Zes maanden opleiding met een uitloop tot een jaar, afhankelijk van mijn eigen planning. Dat sprak me aan! Dat ik de lessen in mijn eigen tijd kon volgen maar daarbij wél om de week mijn medestudenten zou ontmoeten via live sessies vond ik ook fijn. Want op die manier heb je toch een beetje een stok achter de deur, je bereidt je echt voor op de volgende gezamenlijke live sessie wat huiswerk betreft. Daarbij kon ik gewoon blijven werken omdat deze live sessies in de avond plaatsvinden.
En niet te vergeten, wat ik ook een pluspunt vind, zijn de fysieke 1 op 1 sessies van 2 uur met Mignon – zij is een ontzettend fijne coach die mij goed op weg heeft geholpen. En nog steeds doet!
Lenterieur.nl

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens het traject?

Ik vond eigenlijk alles leuk aan de opleiding. Heel volledig ook! Ik kan ook zien dat ik enorm gegroeid ben in die korte tijd van de opleiding. In het begin was ik wat onzeker maar ik heb een flinke sprong gemaakt in professionaliteit. Zo is het ook aan te raden om de live dagen te bezoeken die georganiseerd worden. Daar leer je zo veel van; hoe zij werken, hoe jij hun producten kunt gebruiken in je ontwerpen etc. Heel waardevol!

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Anouk

 

Wat doe je op dit moment?

Ik ben na het inleveren van mijn eindopdracht direct naar de Kamer van Koophandel gegaan om mij in te schrijven als zelfstandige en heb mijn baan in de horeca opgezegd!
Ik wist natuurlijk ook wel dat ik niet meteen een volle agenda zou hebben met opdrachten dus ik heb ook een baan gevonden bij BySIDDE. Ik werk daar nu zo’n 3/4 dagen per week en vind het heerlijk om mij nu te bewegen in deze wereld en daarnaast ook nog altijd veel te leren.Want dat is ook wel een dingetje: je moet jezelf blijven motiveren om stappen te nemen! Opdrachten komen niet vanzelf naar je toe, je moet zelf echt in beweging blijven. Zo ga ik binnenkort een marketingcursus volgen om mijn eigen bedrijf meer onder de aandacht te brengen. En ik heb me aangesloten bij het Love Your Interior Stylisten team. Op deze manier ben ik zelfstandig maar heb toch een beetje het gevoel dat ik collega’s heb en in contact sta met andere interieurprofesisonals.

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Anouk

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Mijn toekomstdroom is dat ik op een gegeven moment volledig voor mezelf als interieurstylist kan werken. Daarmee mijn geld verdien en natuurlijk heel veel mensen blij maak met een prachtig interieur!

Heb jij nog een persoonlijk tip voor mensen die ook dromen van een carriere als interieurstylist?

Mijn tip aan iedereen is om het gewoon te doen, volg je passie! En probeer jezelf uit te dagen door altijd te blijven leren en cursussen te volgen. Je leert niet alleen de stof beter begrijpen maar komt ook direct in het juiste netwerk terecht!

 

Neem voor styling contact op met Anouk!

Wil je Anouk beter leren kennen of een kennismakingsafspraak met haar maken? Dat kan via deze pagina bij Loveyourinterior.nl of ga meteen naar de website van Anouk haar bedrijf: Lenterieur.nl.