6 tips voor de startende interieurstylist

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: interieurstyling en -ontwerp is één van de leukste beroepen die er is! De hele dag creatief bezig zijn met de mooiste interieurs en opdrachtgevers blij maken met een fijne plek om te wonen. Heerlijk! Ben jij van plan ook jouw droombaan te gaan creëren en te starten als interieurstylist? Dan vind je in dit blog alvast 6 tips voor de startende interieurstylist.

tips voor de startende interieurstylist

6 tips voor de startende interieurstylist

Ontdek onze tips voor de beginnende interieurprofessional:

1. Win kennis in over interieurstyling

Doe zoveel mogelijk kennis op! En dan bedoelen we niet door enkel te bladeren in tijdschriften en te kijken naar tv-programma’s. Verdiep je eens écht in de verschillende (woon)stijlen. Bezoek musea en kijk fashion shows en laat je inspireren door kleur- en materiaalgebruik. Of bezoek toonaangevende design winkels, panden en beurzen. Maak zoveel mogelijk foto’s en voeg alles wat je hebt gezien samen door inspirerende moodboards te maken. Je kunt natuurlijk ook al je kennis opdoen door een interieur opleiding te volgen. Ontdek hier de voordelen daarvan!

2. Verzamel materialen & stalen

Begin alvast met het verzamelen van verschillende materialen en stalen. Denk dan aan vloer- en kleurstalen, behangstoffen en stoffen van meubels. Deze kun je namelijk goed gebruiken voor het maken van moodboards voor een opdrachtgever. Extra tip: kijk ook eens naar de natuur. Daar vind je namelijk ook veel materialen ter inspiratie, zoals mooie stenen, schelpen en gedroogde bladeren.

3. Lees (ondernemers)boeken

Lees boeken. Niet alleen over interieur(styling), maar ook over ondernemen, persoonlijke ontwikkeling en mindset. Want er komt veel meer kijken als je voor jezelf gaat beginnen als interieurstylist; veel meer in dan alleen mooie ontwerpen maken. Zo kun je al voor jezelf werken aan de juiste mindset en jouw manier van ondernemen.

4. Verzamel de juiste mensen om je heen

Ken je iemand die al werkt als zelfstandig interieurstylist en die zijn of haar ervaringen met je wilt delen? Dit kan namelijk superhandig zijn als je vragen hebt over ondernemen. Wat ook kan helpen is het werken met bijvoorbeeld een business of mindset coach. Dan kun je goed werken aan je sterke, maar vooral ook je zwakke punten. En zorg dat er voor een groep cheerleaders om je heen – mensen die dichtbij je staan en je aanmoedigen en voor je klaarstaan als jij dat nodig hebt. Zo sta je er nooit alleen voor!

5. Schreeuw het van de daken

Wat wij vaak zien gebeuren is dat startende ondernemers hun plannen voor zichzelf houden. Zonde! Houd je plannen om voor jezelf te starten als interieurstylist niet voor jezelf, maar schreeuw het van de daken. Vertel iedereen wat je plannen zijn! Op die manier komen er vaak al hele mooie dingen op je pad. Misschien nog wel voordat jij écht begonnen bent. En dat is juist extra waardevol. En het is gewoon superleuk, dus waarom zou je het geheim willen houden?

6. Kies jouw stijl

De laatste tip die we je alvast mee willen geven: durf te kiezen voor een stijl die bij jou past. Een stijl die jij mooi vindt en die jij graag voor jouw opdrachtgevers wilt toepassen. Zo ga je namelijk ook juist die opdrachtgevers aantrekken en helpen, omdat zij geïnteresseerd zijn in jouw stijl. Dat maakt het werk zoveel leuker!

Een interieurstyling opleiding volgen

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind in het opstarten van je eigen bedrijf in interieurstyling. We deelden daarom ook al eens tips over hoe je interieurstylist wordt. Maar we kunnen het ons goed voorstellen dat het net even fijner is om meer te leren over interieurstyling én het starten van een eigen bedrijf.

Dan is onze PRO interieurstyling opleiding misschien iets voor jou! Deze interieur opleiding is speciaal bedoeld voor jou als je méér wilt dan alleen het inrichten van je eigen interieur en als jij er al jaren van droomt om van jouw interieurpassie je werk te maken. In 6 maanden leer je alles over het interieur, zoals moodboards maken, de verschillende woonstijlen, op schaal en 3D-tekenen en verlichtingsplannen. Maar we begeleiden je ook in het ondernemersproces en helpen jou je interieurstyling business succesvol te starten. Benieuwd of de opleiding iets voor je is? Neem gerust contact met ons op!