Een interieur opleiding volgen: de voordelen

Interieurstyling is een vrij beroep. Dat houdt in dat in principe iedereen een eigen interieurontwerpstudio mag en kan beginnen. Je hebt er dus geen cursus of opleiding voor nodig. Maar dat is wel handig om alsnog te doen! Er komt namelijk zoveel meer kijken bij interieurontwerp dan alleen het kiezen van bijvoorbeeld een kleur op de muur en accessoires op de kast. Dit zijn volgens Build Your Interior Business de voordelen van het volgen van een interieur opleiding die bij je past.

een interieur opleiding volgen: de voordelen - moodboard

Een interieur opleiding volgen

Bijna iedereen weet wel een mooie kleur voor op de muur uit te zoeken in de bouwmarkt. En veel mensen kunnen van hun eigen interieur ook echt wel iets moois maken. Maar zodra jij besluit om interieurs te gaan ontwerpen als professional, komt er veel meer bij kijken. Op dat moment kijk je namelijk niet meer alleen naar wat jij mooi vindt en jouw stijl, maar het gaat om het ontdekken waar jouw opdrachtgevers blij van worden. Het interieurontwerp dat je maakt moet passen bij hun wensen en behoeften. Door het volgen van een opleiding in interieurstyling, weet jij precies hoe je daarvoor kunt zorgen.

Voordelen van een interieur opleiding volgen

Dit vinden wij de voordelen van het volgen van een interieurcursus of opleiding:

  • Je krijgt ten eerste een bak aan kennis. Niet alleen over de woonstijlen en kleuren, maar bijvoorbeeld ook over licht(gebruik) en welk effect dit heeft op kleur,  hoe je een ruimte het beste kunt indelen, hoe je 3D-tekeningen maakt en hoe je moodboards met een wauw-effect creëert.
  • Je leert hoe jij de wensen van jouw opdrachtgever vertaalt naar een interieurontwerp. Je kijkt dus niet (alleen) naar de laatste trends, maar luistert echt naar de behoeften en kijkt naar de gezinssituatie van je opdrachtgever. Zo kun je een goed en passend interieurontwerp presenteren.
  • Door de kennis die je opdoet tijdens het volgen van de interieur opleiding, kom je simpelweg veel professioneler over. Je weet namelijk waar je het over hebt en kunt jouw liefde voor interieur daardoor nóg sterker overbrengen.

Hoe kies je een interieur opleiding?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op een interieurcursus of -opleiding. Het handigste is als je voor jezelf de volgende twee uitgangspunten aanhoudt:

  1. Over welke kennis beschik je al? Moet je echt nog alles leren of ben je al op een bepaald niveau?
  2. Wil je alleen leren over het ontwerpen van interieurs? Of  bijvoorbeeld ook over het starten van je eigen interieurstyling bedrijf of het ondernemerschap als interieurprofessional?

Zodra je weet in welke fase jij zit, kun je gaan kijken welke interieur opleiding bij jouw wensen past. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden en kijk naar datgene waar jij blij van wordt. Vraag eventueel meer informatie of plan een kennismakingsgesprek in.

Een interieur opleiding volgen bij Build Your Interior Business

Bij de PRO Interieurstyling opleiding van Build Your Interior Business gaan we in op een combinatie van beide uitgangspunten. Deze opleiding is namelijk voor jou bedoeld als jij méér wilt dan alleen het inrichten van je eigen interieur, maar ook als je alles wilt leren over ondernemen in de interieurbranche. Tijdens de PRO interieurstyling opleiding leer je onder andere:

  • Hoe je een goed interieurontwerp maakt en uitwerkt voor verschillende ruimtes in huis;
  • Wat er allemaal komt kijken bij het werken als interieurontwerper of -stylist;
  • Hoe je de interieurkennis in de praktijk brengt, en;
  • Hoe je de eerste stappen zet in je eigen interieurstyling business.

We gaan dus veel dieper dan alleen het werk als interieurstylist. We helpen je ook bij het starten van je eigen interieurstyling bedrijf en begeleiden jou intensief om zelfverzekerd aan het werk te gaan. Wij helpen jou je dromen te verwezenlijken!

Meer weten over de PRO Interieurstyling opleiding of meteen even kennismaken? Neem gerust contact met ons op!