Hoe word je interieurstylist?

Gaat jouw vuurtje branden als je denkt aan interieur? Sta jij ‘s ochtends op met de gedachte dat jij eigenlijk wel méér wilt doen met interieur? En ga je met diezelfde gedachte weer naar bed? Misschien is het dan wel iets voor jou om interieurstylist te worden! Maar hoe zorg je ervoor dat jij succesvol aan je nieuwe carrière begint? We geven graag wat tips om te starten als interieurstylist.

Hoe word je interieurstylist

Bepaal de interieurstijl

In de interieurbranche zijn er ontzettend veel woonstijlen om door te voeren in de interieurs van je opdrachtgevers. Denk bijvoorbeeld aan stijlen als Scandinavisch, landelijk of industrieel. Ook binnen je werk als interieurstylist kun je ervoor kiezen om je te richten op een stijl waar jij blij van wordt en daarmee bepaalde opdrachtgevers aantrekken. Of laat een specifieke woonstijl juist achterwege en kijk naar het type persoon waar je graag voor werkt. Ieder zijn stijl is namelijk anders en het is aan jou om dat te realiseren. Het wel of niet bepalen van een specifieke stijl kan je helpen om een mooie basis neer te zetten voor je werk als interieurstylist.

Volg een interieurstyling opleiding

Het is belangrijk om over de juiste kennis te beschikken, zodat jij jouw opdrachtgever écht kunt helpen. Zo is het goed om te leren hoe je een goed interieurontwerp maakt en uitwerkt voor verschillende ruimtes in huis. Maar ook is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden als het gaat om kleuren en licht. Bovendien wil je weten hoe je die kennis in de praktijk brengt en hoe je jouw interieurontwerp presenteert aan je opdrachtgever. Daarom raden wij je altijd aan om een relevante interieur opleiding te volgen.

Zorg voor de juiste begeleiding

Digitaal al je kennis vergaren is superleuk. Maar wist je dat het eigenlijk nog leuker is als je ook daadwerkelijk begeleiding krijgt van een professional? Zoek daarom naar de juiste begeleiding. Naar iemand die al jaren doet wat jij graag wilt gaan doen en aan wie jij al jouw vragen kunt stellen. Iemand die uit ervaring weet waar je tegenaan kunt lopen en die jou precies de juiste tips en adviezen kan geven, zodat jij een nóg betere interieurstylist wordt.

Interieurstylist worden? Doe mee met BYIB PRO!

De Build Your Interior Business PRO interieurstyling opleiding is speciaal bedoeld voor jou als jij het superleuk vindt om als je werk anderen te helpen met het inrichten van hun woning. Tijdens de PRO interieurstyling opleiding leer je onder andere hoe je een interieurontwerp maakt, wat er allemaal komt kijken bij het werken als interieurstylist en hoe je de eerste stappen zet naar het creëren van je interieurstyling business.

We helpen je dus niet alleen aan de juiste kennis, maar ook bij het starten van je eigen interieurstyling business. Je krijgt persoonlijke begeleiding om zelfverzekerd aan het werk te gaan en je kennis optimaal in te zetten. Wij helpen jou je dromen te verwezenlijken!

Heb jij vragen of wil je gewoon eens kletsen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.