Bezoek aan Vestingh Paint met de BYIB PRO cursisten

Zodra je gaat werken als interieurstylist is het van belang dat je op de hoogte bent en blijft van verschillende producten en noviteiten die verkrijgbaar zijn binnen de branche. Daarom gaan wij regelmatig met onze (oud) deelnemers van de PRO Interieurstyling opleiding op bezoek bij verschillende gevestigde bedrijven binnen de interieurbranche. In november brachten daarom we een leuk bedrijfsbezoek aan Vestingh Paint!

Netwerk creëren

Wij vinden het belangrijk dat jij als interieurprofessional (to be) kunt werken het uitbreiden van je netwerk. Daarom zijn de bedrijfsbezoeken onderdeel van de PRO interieurstyling opleiding. Daarnaast krijgen interieurprofessionals die ons Next Level traject volgen ook de kans om aan te sluiten. De bedrijven die wij bezoeken, zijn bedrijven waar wij veelal mee samenwerken en we geven iedereen die meegaat de kans om als interieurprofessional ook met deze bedrijven te gaan samenwerken. Allemaal zodat zij hun werk nog beter kunnen uitvoeren!

Op bedrijfsbezoek bij Vestingh Paint

Met de LAB PAINT FOUNDATION realiseren ze waterinstallaties in gebieden waar geen directe toegang is tot schoon drinkwater. Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef is namelijk gebleken dat ruim 2,1 miljard mensen geen directe toegang tot schoon drinkwater heeft. Dit is meer dan een kwart van de hele wereldbevolking.

Een gebrek aan schoon water is gevaarlijk vanwege de grote kans op overbrenging van ernstige (vaak dodelijke) ziektes, zoals cholera, tyfus en dysenterie. Veel van deze 2,1 miljard mensen moeten vaak lange wandelingen maken om bij schoon drinkwater te komen. Of ze drinken ongefilterd water uit rivieren of meren. Dagelijks sterven hierdoor meer dan duizend kinderen aan de gevolgen van diarree.

Geen toegang hebben tot schoon drinkwater belemmert bovendien de economische vooruitgang. LAB PAINT FOUNDATION van Vestingh Paint zet zich daarom in voor deze mensen door lokaal en kleinschalig drinkwaterinstallaties te plaatsen en deze installaties te onderhouden. Dit doen ze door de gebruikers hiertoe op te leiden. Een onwijs mooi doel en heel bijzonder om tijdens ons bedrijfsbezoek meer over deze missie te horen.

Ook wordt op de website van Vestingh Paint het volgende gezegd over de LAB PAINT FOUNDATION:

Toegang tot schoon water is een recht, geen voorrecht.

LAB PAINT FOUNDATION realiseert samen met partners ter plaatse waterinstallaties op locaties waar dat het hardst nodig is. Ons doel is om schoon drinkwater voor duizenden mensen bereikbaar te maken. Zo kunnen we levens redden, nu en in de toekomst. Naast schoon drinkwater streven wij naar waterbehoud. Om dit te garanderen investeren wij in trainingen en zorgen we dat het onderhoud en de vervanging van de waterinstallaties wordt gegarandeerd via lokale watermanagement comités. Door waterconservering toe te voegen aan onze aanpak wordt een maximaal duurzaam resultaat behaald.”

Robbert vertelde ons dat ze met elke 5 liter verkochte LAB ECO verf één persoon kunnen voorzien van schoon drinkwater. Dat is nog eens een win-win situatie! Wij een mooie kleur op de muur, elders weer iemand schoon drinkwater. Daarom zijn wij fan van Vestingh Paint en vind je alle LAB Colours ook in onze Love Your Interior inspiratiestudio.

De producten uitproberen

Nadat Robbert het verhaal had verteld en ook uitleg had gegeven over het uitgebreide assortiment aan producten voor op het plafond, de wand en de vloer, werden we ook uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met een aantal producten tijdens een workshop. Het is belangrijk dat je als (startend) interieurprofessional zelf kunt ervaren wat producten doen en hoe ze aangebracht dienen te worden. Op die manier kun je jouw opdrachtgevers ook van een het allerbeste advies voorzien. Al met al een hele geslaagde en inspirerende dag!

Tekst gaat verder onder de foto’s.

bedrijfsbezoek vestingh paint

bedrijfsbezoek vestingh paint - presentatie

bedrijfsbezoek vestingh paint

bedrijfsbezoek vestingh paint

Je dromen najagen

Is het al jaren jouw grootste droom om aan de slag te gaan als interieurprofessional? Wacht dan niet langer en ga ervoor! Onze PRO Interieurstyling opleiding is misschien wel iets voor jou, zodat je goed aan de slag kunt. Tijdens deze opleiding leer je alles over het vak interieurstyling en dit breng je direct in de praktijk. Jouw mentor (Mignon van de Bunt) heeft al meer dan 15 jaar ervaring als professional interieurstylist én als ondernemer. Zij geeft je 6 maanden intensieve coaching en begeleiding, zodat jij naderhand zelfverzekerd aan de slag kunt gaan als interieurstylist. En je profiteert dus ook van supertoffe, inspirerende bedrijfsbezoeken, zoals een bedrijfsbezoek aan Vestingh Paint, zodat je meteen aan je netwerk van partners kunt werken. Win-win! Ontdek hier alles over de PRO Interieurstyling opleiding.

Nieuwsgierig naar andere bedrijfsbezoeken? We bezochten ook Cosentino City in Amsterdam.