De kracht van mindset op het succes van jouw interieurbedrijf

Wat is de kracht van mindset op het succes van jouw interieurbedrijf?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik aan klanten kom voor mijn interieurontwerpbureau. Het voelt dan ook een beetje gek om te zeggen dat ik daar zelf vrij weinig meer aan hoef te doen.  Dat is niet altijd zo geweest. Sterker nog ik rende rond als een kip zonder kop. Zei tegen alles en iedereen ‘ja’! Stopte meer uren dan een dag had in de opdrachten. En aan het eind van de maand hield ik er bar weinig aan over. Waar deed ik het nu allemaal voor?  Tegenwoordig stromen de opdrachten vanzelf binnen. Heb ik inmiddels een team dat mij ondersteunt. En hoef ik niet meer bang te zijn dat ik meer uren in een project stop dan dat er salaris uit komt. Het is inmiddels volledig in balans.  Hoe ik dit deed? Het belangrijkste was werken aan mijn mindset! Ik ging aan de slag met mijn ‘waarom’, vergrootte mijn kennis, creëerde (financieel) overzicht, zocht gelijkgestemden en last but not least, ik maakte een planning!

De kracht van mindset op het succes van jouw interieurbedrijf

Ik schakelde hulp in van verschillende coaches en professionals die op dat moment veel meer wisten over het ondernemerschap en de punten waarin ik mijzelf verder moest ontwikkelen. Spijkerde mijn kennis over het interieurvak regelmatig bij en ging kritisch naar mijn eigen blokkades en beperkende patronen kijken.

Ik durfde te investeren in mijzelf, mijn kennis en ontwikkeling en ging all-in. Dit alles deed ik naast het zorgen voor onze kids, het runnen van een huishouden, een man die voornamelijk in het buitenland werkte, de opdrachten die ik wel had en wat al dan niet nog meer.

En nu is het niet zo dat ik om een complimentje loop te vissen maar wat ik vooral duidelijk wil maken, is dat als jouw ‘waarom’ groot genoeg is, als jouw vuurtje gaat branden van het idee dat jij dat kan gaan doen wat jij het allerliefste doet en je leven dan zo kunt inrichten zoals jij dat wilt, onder jouw voorwaarden? Jij je niet moet laten weerhouden door twijfels, angst en excuses die je maar kunt bedenken!

Laten we eerlijk zijn, want deze gedachten dragen niet echt bij aan het realiseren van je droomleven. Sterker nog, je zult je er alleen maar onzekerder door gaan voelen. En dat is totaal onnodig!

Creëer meer zelfvertrouwen

De reden dat ik nu altijd klanten heb voor mijn interieurontwerpbureau zit hem vooral in mijn zelfvertrouwen. Het écht geloven dat ik dit kan. Geloven dat dit is wat ik wil. Geloven dat ik het meer dan waard ben. En dit ook echt tot aan mijn tenen voelen. Want dát is hetgeen dat je uitstraalt. Dat is hetgeen dat potentiële klanten, volledig onbewust, zullen voelen.

Hoe meer jij aan jezelf twijfelt, hoe zwaarder en moeilijker het wordt. Hoe meer jij in jezelf gelooft en dat voelt vanuit je hart, hoe lichter en leuker het zal zijn.

Als je dit vervolgens combineert met jouw vakinhoudelijke interieurkennis en ondernemerschapskills dan zul jij ook die groei in klanten gaan ervaren!

Alles draait om de combinatie van kennis, skills en mindset. De drie ingrediënten tot succes. De drie ingrediënten die je leert tijdens de PRO interieurstyling opleiding, de opleiding tot zelfstandig interieurstylist. En het Next Level Traject, het traject voor de interieurprofessional.

De kracht van mindset op het succes van jouw interieurbedrijf

Wil je graag meer tips?

Wil je nou meer weten over de 5 stappen die ik eerder noemde? Ik heb een gratis download gemaakt met 5 tips en opdrachten om succesvol te starten als interieurstylist.

Inspirerende groet,

Mignon