Hoe bepaal je jouw uurtarief als interieurstylist?

Als interieurstylist is het bepalen van je uurtarief een belangrijke stap om een eerlijke vergoeding te krijgen voor je waardevolle diensten. Het kan echter een uitdagende taak zijn om het juiste uurtarief vast te stellen dat zowel recht doet aan je expertise als aantrekkelijk is voor potentiële klanten. In deze blogpost delen we een praktische gids om je te helpen bij het bepalen van jouw uurtarief als interieurstylist.

1. Onderzoek de markt:

Begin met het onderzoeken van de markt en ontdek wat andere interieurstylisten in jouw regio rekenen als uurtarief. Dit geeft je een idee van de gangbare tarieven en helpt je een benchmark te creëren voor je eigen tariefstructuur.

2. Bepaal je kosten:

Maak een overzicht van al je zakelijke kosten, waaronder vaste kosten, materialen, marketing en administratieve uitgaven. Dit helpt je een duidelijk beeld te krijgen van je totale kosten per uur.

3. Evalueer je ervaring en expertise:

Wat is jouw ervaring, kennis en expertise in de interieurbranche? Hoe meer ervaring je hebt en hoe meer waarde je kunt bieden aan je klanten, hoe hoger je uurtarief kan zijn. Wees realistisch over je vaardigheden en breng eventuele specialisaties of extra certificeringen in kaart die je tarief kunnen rechtvaardigen.

4. Houd rekening met je gewenste inkomen:

Bepaal het inkomen dat je wilt verdienen op basis van je financiële doelen en levensstijl. Denk na over hoeveel uur per week je wilt werken en hoeveel je wilt verdienen om aan je persoonlijke en zakelijke behoeften te voldoen.

5. Bereken je uurtarief:

Nu je een goed begrip hebt van de markt, je kosten, je ervaring en je gewenste inkomen, kun je je uurtarief gaan berekenen. Een eenvoudige formule is om je totale kosten per uur op te tellen bij je gewenste winst en dit te delen door het aantal facturabele uren dat je per jaar wilt werken.
Uurtarief = (Totale kosten + Gewenste winst) / Facturabele uren
Houd er rekening mee dat je als starter vaak maar 50% facturabele uren hebt!

6. Test en evalueer:

Het kan zijn dat je uurtarief in het begin moet worden getest en aangepast. Houd de markt en de reacties van je klanten in de gaten. Als je merkt dat je te weinig klanten aantrekt of dat klanten je tarief als te hoog ervaren, overweeg dan om je tarief aan te passen.

Het bepalen van je uurtarief als interieurstylist is een belangrijk proces dat zorgvuldige overweging en onderzoek vereist. Door rekening te houden met de markt, je kosten, ervaring, gewenst inkomen en facturabele uren, kun je een eerlijk en concurrerend uurtarief vaststellen. Blijf je tarief evalueren en aanpassen wanneer nodig om een succesvolle en winstgevend bedrijf op te bouwen.

 

Wil je graag meer weten over het bepalane van jouw tarieven? Mignon geeft regelmatig de masterclass ‘Hoe bepaal je jouw uurtarief’. Check voor meer info deze link.

Wil je graag direct aan de slag met een fijn boekhoudprogramma? Via deze link kan je het boekhoudprogramma Moneybird 120 dagen gratis uitproberen!