Interview ‘oud’ PRO deelnemer Fabiënne

Interview ‘oud’ PRO deelnemer Fabiënne. Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Fabiënne van Maasakkers-Lourensz aan het woord. Fabiënne volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 6.

Interview 'oud' PRO deelnemer Fabiënne

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Fabiënne, 42 jaar, houd van wandelen en yoga en ben al eeuwenlang getrouwd – al 27 samen met de man van mijn leven! We hebben vier kinderen in de leeftijd van 7, 11, 13 en 15 jaar en hondje Rakker hoort ook bij ons gezin. We zijn onlangs verhuisd naar een boerderij – waar meteen mijn management skills goed van pas kwamen: in een half jaar tijd hebben we de oude schuur verbouwd tot woonhuis!

 

Interview 'oud' PRO deelnemer Fabiënne
 

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Mijn man en ik runnen al ruim tien jaar ons eigen bedrijf, een bedrijf dat inmiddels 14 personeelsleden heeft en staat als een huis. Ik hield mij voornamelijk bezig met de financiële administratie en personeelszaken, totdat ik het plezier begon te verliezen. Op dat moment ben ik om mij heen gaan kijken, wat brengt mij wel plezier? Er volgde een periode van persoonlijke ontwikkeling en ik volbracht een yoga-opleiding. Tijdens de opleiding kwam ik er al snel achter dat lesgeven in yoga niet echt mijn ding is, maar ik kwam er ook achter dat ik op de goede weg zat. Ik luisterde beter naar mijn gevoel en wist dat ik iets voor mezelf wilde gaan ondernemen, iets dat puur van mij is. Iets creatiefs.

Terug op het pad

En toen kwam de interieurwereld weer op mijn pad… Van kleins af aan heb ik al een passie voor interieur en ben ik aan het verbouwen en inrichten in al onze eigen woningen. Nu is het moment om hier iets serieus mee te gaan doen, besloot ik. De PRO interieuropleiding bij Mignon van de Bunt sloot perfect aan op mijn wensen.

 

Interieur door Fabienne van Maasakkers

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?

We hebben vier kinderen en een eigen zaak dus ja, het moest wel een opleiding zijn die te combineren is met mijn best wel hectische leven. Dat de opleiding dus voornamelijk online te volgen was, was voor mij een uitkomst. De opleiding is daarnaast heel praktisch en samen met de persoonlijke coaching was het voor mij de ideale opleiding. Het was pittig maar te overzien en ik ben trots op mezelf dat ik het gehaald heb!
Interview 'oud' PRO deelnemer Fabiënne

 

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?

Voor mij persoonlijk was dat de ontwikkeling op het creatieve vlak; ik heb geleerd bewust na te denken over hoe iets over te brengen en kan nu een idee beter creatief uitwerken. Ook heb ik van Mignon geleerd dat ik meer zelfvertrouwen en geloof in mezelf mag hebben en dat je nadenkt over hoe je jezelf wilt neerzetten, wat is mijn USP etc. Dat heeft echt moeten broeien en ik voel me daarin erg gesterkt.

 

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?


De live dag bij Cosentino met zijn innovatieve materialen en het Nederlandse interieurmerk HKliving. Voor beide bedrijven geldt dat ik vooral de filosofie erachter heel mooi vind, het is een meerwaarde om hun verhaal achter het bedrijf te horen.

 

Oud PRO deelnemer Fabienne

Wat doe je op dit moment?

Ik ben net gestart als zelfstandig interieurontwerper/ -stylist! Ik zal hier ongeveer drie dagen per week aan besteden, maar als een project meer aandacht vraagt kan ik daarin zelf natuurlijk wat schuiven. In die tijd zorg ik er ook voor dat ik goed op de hoogte ben van wat er speelt in de (interieur)wereld en wat mij kan helpen. Momenteel volg ik een Feng Shui cursus, omdat ik geloof dat deze principes voor iedereen een meerwaarde is en ik me daarmee kan onderscheiden in de branche. Ik ben er helemaal klaar voor: mijn website Fabienne-interieurontwerp.nl is zojuist online gegaan, ik ben actief op social media en nu is het gaan! Ik heb overigens mijn eerste zakelijke project al binnen en inmiddels afgerond!

 

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?

Ik hoop zoveel mogelijk mensen iets mee te geven om bewust te kijken naar zijn huis. Het interieur van een huis passend maken naar de wensen van de klant is één, maar het huis zien als het verlengde van je persoonlijkheid en die van je gezinsleden is een tweeede. Door middel van Feng Shui kan ik door de juiste vragen te stellen en een analyse te maken kijken naar hoe het huis jou het beste dient. En dit kan onder andere door het toepassen van de juiste kleuren, materialen, maar ook kijkend naar de stand van het huis. Soms kun je met een kleine, simpele aanpassing iemand zijn huis al anders laten beleven. En in alle ontwerpen en projecten zal ik Feng Shui gaan toepassen natuurlijk. Wat mijn toekomstdroom betreft, ik lééf mijn droom!
Interieurontwerper Fabienne van Maasakkers

Heb jij een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?

Volg je hart. Denk er niet teveel over na maar kijk wat het je brengt. Just do it!

 

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Fabiënne of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Fabienne-interieurontwerp.nl of  haar Instagramaccount @fabienne_interieurontwerp