Interview ‘oud’ PRO deelnemer Katy

Sinds we de PRO interieurstyling opleiding geven zijn er al een heel aantal ambitieuze interieurstylisten aan de slag gegaan. Dit keer laten we interieurontwerper en -stylist Katy van Diessen aan het woord. Katy volgde de PRO interieurstyling opleiding editie 8.

Interieurontwerp en stylist Katy van Diessen

Kan je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Katy en ik woon in een klein dorpje vlakbij Veldhoven. Heb 3 kinderen (waarvan 2 pubers), 2 honden en een hoogbejaarde poes. Deze deel ik allemaal met mijn man Michel!
 
Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?
Ik heb lang gewerkt op een accountantskantoor waar ik o.a. de salarisadministratie deed. Het was niet echt mijn passie maar het was wel een heel gezellige periode. Op een gegeven moment kregen wij prive de mogelijkheid om het huis van Michel zijn opa over te nemen. Deze moest compleet gesloopt worden en weer volledig opnieuw gebouwd worden. Tijdens dit grote project (her)vond ik mijn passie. Tot dan toe had ik mijn interesse voor mooie interieurs altijd als een hobby beschouwd maar na dit geweldige project besloot ik om er meer mee te gaan doen!

 

Interieurstylist Katy van Diessen

 

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Ik was vooral op zoek naar een praktische opleiding en niet teveel reistijd. Ik heb veel op internet gezocht en zodanig kwam ik bij Mignon terecht. Met name ook het stukje ondernemerschap, dat aan bod kwam tijdens de opleiding, sprak mij aan. Dat je meteen wordt begeleidt in het opzetten van je eigen bedrijf. Dat heb ik echt nodig gehad, het was een enorme stimulans!

 

Moodboard interieurstylist Katy van Diessen

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?
Ik vond het ontzettend prettig dat ik mijn eigen tijd kon indelen en dat de lessen online waren. Ook het 1 op 1 contact met Mignon heb ik als erg hulpzaam ervaren. Een dikke plus! Diep van binnen wist ik dat dit is wat ik wilde maar ik was vanzelfsprekend ook erg onzeker. Tijdens de opdrachten die we samen behandelden kon ik zien dat ik groeide en werd het dus steeds leuker. Wat ook erg leuk is om te weten, is dat ik nog steeds (bijna wekelijks!) contact heb met een subclubje van de PRO opleiding. We inspireren, motiveren en helpen elkaar.

 

Interieurontwerp door Katy van Diessen

Wat doe je op dit moment?
Sinds een maand ben ik niet meer in loondienst! Al tijdens de opleiding had ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het ging allemaal heel geleidelijk, in stapjes. Ik woon natuurlijk in een klein dorp dus hier gaan nieuwtjes al snel rond. Zo kwam ik via de plaatselijke keukenzaak in contact met mijn eerste opdrachtgevers.

 

Interieurontwerp door Katy van Diessen.      Interieurontwerp door Katy van Diessen

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities? En heb je een tip die je aan iemand zou geven die ook aan de slag wil gaan als interieurstylist?
Mijn wens is dat ik mijn bedrijf zo mooi mag blijven uitbouwen, dat ik veel totaalplannen mag maken voor opdrachtgevers en ze hierin kan begeleiden van a t/m z. Ik zie de toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet! Mijn tip is dan ook aan iedereen die ervan droomt om als interieur stylist aan de slag te gaan: gewoon doen. Ook al ben je onzeker, als je het leuk vindt komt het vanzelf goed. En Mignon kan je hier zeker bij helpen!!
 
Interieurontwerper en stylist Katy van Diessen

Wil jij na het lezen van dit interview een vraag stellen aan Katy of meer weten over haar bedrijf? Bezoek haar website: Kate-interiordesign.nl.