Interview ‘oud’ PRO deelnemer Angelique Franken

De afgelopen jaren zijn er al een heel aantal deelnemers geweest aan de PRO interieurstying opleiding. We zijn enorm trots op de weg die ze bewandeld hebben en de stappen die ze aan het zetten zijn. Daarom leek het ons leuk de komende tijd verschillende (oud) deelneemsters aan het woord te laten.

Dit keer Angelique Franken, Angelique volgde de PRO3 opleiding.

Kan je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Angelique Franken, 49 jaar en samenwonend met Maarten in Apeldoorn. Samen hebben we een dochter van 11 jaar.

Wat voor werk deed je voordat je ervoor koos om interieurstylist te worden?

Voordat ik besloot mijn hart te volgen en van mijn passie mijn werk te maken was ik werkzaam als Praktijkmanager bij een tandartspraktijk in Apeldoorn.

Wat was voor jou de reden om de PRO opleiding te gaan doen?
Ik had in 2015 een cursus bij de LOI voor interieurstyliste gevolgd. Toen ik net klaar was, werd ik ziek, waardoor ik gedwongen werd om mijn plannen op de lange baan te schuiven. In 2020 besloot ik om dit weer op te pakken, ik merkte al snel dat er in die 7 jaar veel veranderd was en dat ik kennis te kort kwam. Want hoe ging ik mijn tarieven bepalen en hoe kom je aan materialen, wat zet je op een website enz. enz. Toen ik via Instagram een review voorbij zag komen over de PRO opleiding van Mignon heb ik dit direct opgezocht. Wat mij aansprak is de persoonlijke benadering, de 1 op 1 sessies die ze heeft met cursisten en de bezoeken aan leveranciers.

Als je een ding mag uitlichten wat was voor jou dan echt het belangrijkste onderdeel tijdens de opleiding?
De 1 op 1 sessies hebben me veel gebracht. Hierin was er ruimte om je onzekerheden te delen. Mignon is oprecht en puur en door haar jarenlange ervaring kan ze je ook echt verder helpen.

Welke Live dag vond je het meest inspirerend of leerzaam?
Leerzaam vond ik de live dag bij Vesting Paint. Ik vond de workshop tof, erg leuk om zelf aan het kwasten te gaan en te ondervinden wat bepaalde soorten verf doen. Inspirerend vond ik de live dag bij Flinders, te gek om daar achter de schermen rond te lopen en te zien wat ze allemaal in het assortiment hebben zitten.

Wat doe je op dit moment?
Ja ik ben voor mezelf gestart en werk op dit moment parttime als stylist, daarnaast werk ik tijdelijk bij een tandartspraktijk als interim Praktijkmanager 1 tot 1,5 dag in de week. Deze combinatie werkt voor mij erg goed.

Wat zijn je toekomst dromen en/of ambities?
Mijn droom ben ik al aan het verwezenlijken, ik ben aan het werk als Stylist en met leuke projecten bezig waar ik veel van leer en waar ik flink word uitgedaagd.

Ik heb nog niet bedacht waar ik met Buro AF over 1 of 5 jaar wil staan. Ik knijp mezelf nog elke dag en voel me blij en bevoorrecht dat ik op dit moment met mijn passie bezig kan en mag zijn. Natuurlijk hoop ik dat Buro AF een succes wordt en dat ik ooit volledig als Stylist aan het werk ben, maar voor nu geniet ik van alle uitdagingen en het moois wat er op mijn pad komt. De toekomst ligt nog voor me open, hoe fijn is dat!

 

Meer weten over Angelique? Neem een kijkje op haar website: BURO-AF

Wil jij weten of de PRO opleiding iets voor jou is? Vraag dan een kennismakings gesprek aan.