Hoe kun je jezelf onderscheiden als interieurstylist?

Interieurstyling is een populair beroep – dat hoeven we niemand denk ik meer uit te leggen. Iedere dag komen er nieuwe interieurstylisten en -ontwerpers bij. Zeker de populariteit van de verschillende woonprogramma’s, vele woontijdschriften en bakken vol inspiratie op social media dragen daaraan bij. Wij snappen dat wel, want wat ons betreft is interieurstyling ook het leukste beroep! Maar hoe kun je jezelf onderscheiden als interieurstylist? We delen graag onze tips.

Onderscheiden als interieurstylist

Jezelf onderscheiden als interieurstylist

Tot zo’n 15 jaar geleden was interieurstyling nog niet echt toegankelijk voor iedereen. Maar door de komst van de verschillende woonprogramma’s op tv en de vele interieurtijdschriften, zoals vtwonen heeft het vak alleen maar aan populariteit gewonnen. Daardoor zien ook veel meer mensen het als een droom om dit werk te mogen doen. Daarom deelden we al eerder hoe je kunt starten als interieurstylist en gaven we tips voor de startende interieurstylist.

Hoe kun je jezelf onderscheiden en ervoor zorgen dat je opvalt bij jouw ideale opdrachtgevers? Dit zijn onze tips om je te onderscheiden:

Wees authentiek

Het belangrijkste in dit vak is authenticiteit! Durf authentiek te zijn. Durf jezelf te zijn en laat mensen zien waar jij voor staat. Laat zien wie jij bent, maar ook welke stijl jij hebt. En wij merken dat veel mensen dat laatste lastig vinden.

Veel stylisten willen een kameleon zijn. Ze willen graag sterk zijn in alle verschillende interieurstijlen. Superknap als jij dit kunt, maar tegelijkertijd ga je ook op in de massa. Er zijn namelijk ook veel stylisten die wél een stijl hebben gekozen. En doordat jij iedere stijl wilt kunnen toepassen, kan het zijn dat jouw potentiële opdrachtgevers niet exact weten wat ze van jou kunnen verwachten.

Durf dus te kiezen voor een bepaalde stijl. En dat hoeft echt niet een specifieke interieurstijl te zijn. Het mooiste is om jouw eigen handtekening te hebben. Hiermee trek je namelijk ook jouw ideale klanten aan. Want het is superleuk als je kunt werken met kleuren, materialen en producten waar jij 100% achter staat en zelf ook enthousiast over bent.

Uiteraard is het de kunst dit om te vertalen naar de persoonlijke wensen en eigenschappen van jouw opdrachtgevers, maar zodra jij jezelf durft te onderscheiden, is dat niet moeilijk meer.

Starten als interieurstylist

Gaat jouw vuurtje ook branden van interieur? Zeker als je de programma’s op tv bekijkt of in het nieuwste tijdschrift bladert? Misschien is het beroep interieurstyling ook wel iets voor jou! Wist je dat wij een uitgebreide opleiding hebben ontwikkeld waarin we jou meenemen in het starten van je eigen interieurstyling business? We geven je alle kennis en tips om vervolgens zelf aan de slag te gaan als interieurstylist.  Ontdek hier alles over onze PRO Interieurstyling opleiding.